Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019

Πλούσια η ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο Κατσιφάρα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019  έχει ξεκινήσει και η κατάρτιση των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη.

Για τους υποψήφιους περιφερειάρχες είναι βέβαιο πως πρόκειται για μια πολυσύνθετη διαδικασία και ειδικά στην περίπτωση του Απόστολου Κατσιφάρα πρόκειται για εξίσωση δύσκολη.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια τους να επανεκλεγεί καλείται να διαχειριστεί πολλές παραμέτρους συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο του. Καλείται να ελιχθεί  σε μεγάλο βαθμό, αν και στο πεδίο των ελιγμών έχει δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήρια του… Κατάφερε εξάλλου να στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και να προβάλλεται ως… ανεξάρτητος.

Ο Κατσιφάρας λοιπόν πατάει σε δύο (πολιτικές) βάρκες.  Έχει να αποδείξει στους συντρόφους του στο ΚΙΝΑΛ πως εννοεί όσα λέει πως η παράταξη του «έχει κορμό το ΠΑΣΟΚ». Καλείται να τους πείσει πως δεν ισχύουν όσα διάφοροι διακινούν  για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους υποψηφίους και τους μελλοντικούς… αντιπεριφερειάρχες.

Από την άλλη πλευρά καλείται επίσης να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτή η «προοδευτική συνεργασία» δεν είναι ευκαιριακή, δεν είναι απλώς το όχημα που έχει ανάγκη για να επανεκλεγεί.  Καλείται ωστόσο να επιλέξει πρόσωπα έχοντας τις σκέψεις του όχι μόνο στην υποψηφιότητα Φαρμάκη που σηματοδοτεί ανανέωση αλλά και στις υποψηφιότητες Σπηλιόπουλου και Χατζηλάμπρου (προερχόμενους από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα έστω κι αν έχουν ρίξει μαύρη πέτρα στα πρώην κόμματα τους) .

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως και οι διεργασίες των δημοτικών εκλογών αφορούν άμεσα και τους σχεδιασμούς των υποψήφιων περιφερειαρχών. Εν προκειμένω, ο δήμος Αγρινίου   επηρεάζει απόλυτα τους σχεδιασμούς του σημερινού περιφερειάρχη καθώς εκεί (φέρεται να) επιθυμεί να μεταπηδήσει η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Μια φήμη θέλει τον περιφερειάρχη στο πρόσωπο της πρώην αντιδημάρχου Αγρινίου Κωνσταντίνας Κατσαρή να βλέπει μια νέα «σιδηρά κυρία» για το κενό που θα αφήσει η Χριστίνα Σταρακά. Άγνωστο αν έτσι το βλέπει και η ίδια αλλά ως πολιτικό ον που είναι η Κατσαρή όλοι εκτιμούν πως σύντομα θα επανέλθει στην Αυτοδιοίκηση.

Πολλά  όμως  σενάρια  υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Κατσιφάρα  διακινούνται στα (παρα)πολιτικά στέκια του Αγρινίου.

Διακινείται για παράδειγμα ευρέως το όνομα του Μίλτου Ζαμπάρα, του νεαρού υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Φέρεται ως υποψηφιότητα που περπατά πολύ στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Χατζηλάμπρου το 2014. Τότε βέβαια ο Χατζηλάμπρου ήταν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο συνδυασμός απέτυχε παταγωδώς.

Επίμονες φήμες των προηγούμενων μηνών για την περιφερειακή αρχή αφορούσαν τον Δημήτρη Τραπεζιώτη.  Οι φήμες λοιπόν ήθελαν   παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ να πρότειναν  στον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Δ.Τραπεζιώτη να διευκολύνει τις διεργασίες για προοδευτικό μέτωπο στο Αγρίνιο με το επιλέγει ο ίδιος μια …μελλοντική θέση αντιπεριφερειάρχη. Φήμες που εκ των πραγμάτων  διαψευστήκαν καθώς ο Δ.Τραπεζιώτης διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία.

Τραπεζιώτης και Κατσιφάρας ωστόσο αναζητούν υποψηφίους της αριστεράς από την ίδια περίπου δεξαμενή. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά ονόματα «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια και των δύο. 30 πρόσωπα εξάλλου υπέγραψαν τα προοδευτικά καλέσματα  και για τις δύο υποψηφιότητες.

Ένα από αυτά είναι του νευρολόγου Κώστα Μπίσσα, από τις προσωπικότητες της τοπικής αριστεράς, μια δυνατή υποψηφιότητα που λέγεται πως διεκδικούν τόσο ο Κατσιφάρας όσο και ο Τραπεζιώτης.

Ως πιθανών υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων διακινούνται και πολλά άλλα ονόματα στο Αγρίνιο. Για παράδειγμα της δημοτικής σύμβουλου Αγρινίου (με τον Μοσχολιό) Αγγελικής Ρούσση που είχε συμμετάσχει και σε ψηφοδέλτια εθνικών εκλογών με το ΠΑΣΟΚ, και του πρώην αντιδημάρχου (επίσης με Μοσχολιό) Βλάση Σφυρή ο οποίος πλέον «χρεώνεται» στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φέρεται να επανεξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στον δήμο.

Πρόσωπα και άλλα από τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακούγεται πως ενδέχεται να δοκιμάσουν την τύχη τους στις περιφερειακές εκλογές, στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα. Ένα από αυτά είναι του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη ,που έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία. Ακούγεται επίσης το όνομα του αντιδημάρχου Ναυπακτίας Αντώνη Φράγκου. Στη Ναύπακτο επίσης διακινείται το όνομα του οδοντιάτρου Κ.Κωταντούλα (ήταν υποψήφιος  και το 2010).

Για το συνδυασμό Κατσιφάρα  «παίζουν»  ονόματα πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του γεωπόνου  Παναγιώτη Μανδέλου, της Καλλιρόης Αυδή από το Αιτωλικό (υποψήφιας το 2014 με Χατζηλάμπρου), του οικονομολόγου Παντελή Σκαρμούτσου  από το Μεσολόγγι.

Βεβαίως δεδομένες είναι οι εκ νέου υποψηφιότητες των αντιπεριφερειαρχών σήμερα Γιάννη Λύτρα (που δεν ενέδωσε στις σκέψεις για τη δημαρχία Ξηρομέρου), Νίκου Μπαλαμπάνη αλλά και άλλων υποψήφιων του 2014 που παραμένουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Προς το παρόν η ονοματολογία  είναι πλούσια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προαναφερθέντα πρόσωπα θα είναι υποψηφία. Μέχρι την ανακοίνωση των συνδυασμών υπάρχει ακόμη δρόμος και σημερινά δεδομένα μπορεί να ανατραπούν.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. O ΘΕΟΣ

  Μερικα ονοματα να επιβεβαιωθουν και θα φαει καλα ο Κατσιφαρας .Α και παιδια επειδη ειναι πολλοι αγωνιστες να μην ξεχασετε να παλεψετε για τον σοσιαλισμο!!

 2. Ανώνυμος

  ΟΧΙ,ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ !!!!!!!! CHRISTOS

 3. Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Χρηστο,

  Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε!

 4. Ανώνυμος

  ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ………….ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ !!!!!!!CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.