Τρίτη, Οκτώβριος 15, 2019

Πλούσιο σε ύλη και το 8ο φύλλο της «Μαθητοτυπίας» του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Το όγδοο φύλλο της ετήσιας έκδοσης της σχολικής  εφημερίδας του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου τυπώθηκε και κυκλοφόρησε με πλούσιο περιεχόμενο και ενδιαφέροντα άρθρα.

Η εμπλουτισμένη  έκδοση της «Μαθητοτυπίας» διαπραγματεύεται το θέμα  «Έξυπνες πόλεις – Έξυπνες συσκευές» που αποτελεί μέρος της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και την εκδήλωση που υλοποιήθηκε με τον ομώνυμο τίτλο. Γίνεται, επίσης, μνεία στη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου από το σχολείο μας στις 2/4/2019 στα πλαίσια του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου με τίτλο «Κρίστοφ3ρ», αφιερωμένο στα άτομα με αυτισμό. Για το θέμα του αυτισμού πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική συνέντευξη με την Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου – Λογοπαθολόγο, η οποία  παρουσιάζεται στο φύλλο της εφημερίδας.

Μαθητές – ρεπόρτερ της Α τάξης συνάντησαν τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Πιστιόλα Κωνσταντίνο, που τους παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη.

Η παρούσα έκδοση αναφέρεται, επίσης, στην ομάδα θρύλο του Αγρινίου Παναιτωλικό και στον «μύθο» της, κ. Φώτη Κωστούλα.

Γίνεται εκτενή αναφορά στις δομές στήριξης της πόλης, έρεισμα απαραίτητο σε χαλεπούς οικονομικούς  καιρούς.  Φιλοξενεί ακόμη τις προσωπικότητες της πόλης μας και οι μαθητές «Μιλάνε για ό,τι αγαπάνε» κάνοντας αναδρομή στις πολυπληθείς εκδηλώσεις και δράσεις του σχολείου μας.

Το συντονισμό της ομάδας των μαθητών και τη συντακτική επιμέλεια είχαν οι καθηγήτριες Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και Παππά Αγγελική (ΠΕ02), των οποίων η εξωδιδακτική τους ενασχόληση  αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο παιδαγωγός μπορεί να εμπνέει τους μαθητές και να τους απελευθερώνει ταλέντα και κλίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  :

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/sxo-efimerida/fyllo-8.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Τό ελληνικό σπαθί, είναι ίσιο ευθείο, που .μπροστά στη μύτη φέρει το δέλτα, ενό πίσω στι λαβή φέρει, το σταυρό σταυραετός, αυτό το σπαθί είναι απο αρχαία χρόνια, ενο τα σπαθιά μισοφέγγαρο, είναι ανατολίτικα αραβικά, διότι είναι ο πολιτισμός τούς τα σύμβολα τους τέτοια, όπως και στό φλάμπουρο τους φέρει το μισοφέγγαρο, βλέπω εδώ σε ταινίες αγάλματα σπαθιά μισοφέγγαρο, μιπος δε γνώριζαν ,η το κάναν εσκεμμένα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.