Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ποινές για όσους προσβάλλουν μουσουλμάνους ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ποινές για όσους προσβάλλουν μουσουλμάνους ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προβλέψεις στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν την θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Αφορμή υπήρξε πρόσκληση συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία καλούν το κόσμο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά μεταναστών που έχουν μεταφερθεί σε χοτ σπότ της περιοχής (Διαβατά) με κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ.

Πρόκειται για σαδισμό και κτηνωδία που προσβάλουν διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κυρίε Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία” ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.

Ο Θανάσης Πλεύρης (εκτός μικροφώνου) αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο νέο ΠΚ τέτοιες προβλέψεις

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη ο οποίος είπε ότι στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται η βρώση χοιρινού κρέατος και η κατανάλωση αλκοόλ.

Αντώνης Γαλανόπουλος – thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΣΩΣΤΟ !! ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

  2. ΜΜ

    Παρόλο που λιγόστεψαν στη βουλή, αυτοί που βγήκαν τώρα είναι… πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.