Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ποιος ζητάει το 2% του τζίρου(!) των τοπικών ΜΜΕ και ποιος τσουβαλιάζει…

Ποιος ζητάει το 2% του τζίρου(!) των τοπικών ΜΜΕ και ποιος τσουβαλιάζει…

Εδώ και λίγες μέρες οι εφημερίδες του Αγρινίου, για τις οποίες τουλάχιστον είμαι σε θέση να γνωρίζω, έλαβαν ένα εξώδικο από τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο «επικουρικής ασφάλισης & περίθαλψης» των εργαζόμενων στα ΜΜΕ με άλλα λόγια.

Η ιστορία έχει συνοπτικά ως εξής (και λέω συνοπτικά διότι είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να καθίσουν να διαβάσουν για μια δουλειά που στο μυαλό του αδάμαστου λαού την κάνει μόνο ο Πρετεντέρης ή/και ο Βαξεβάνης ):

Ο οργανισμός αυτός είναι αρκετά «στεγνός» από λεφτά και με νόμο(φυσικά) του 2017 υπέθεσε ότι δικαιούται να παίρνει το 2% του τζίρου(προσέξτε, όχι των κερδών!) από τις τοπικές εφημερίδες για να καλύψει τις ανάγκες του! Ήταν η εποχή που οι ριζοσπάστες κυβερνήτες ήθελαν και να απαξιωθεί ο τοπικός Τύπος και να κλείσουν τα ενοχλητικά επαρχιακά ΜΜΕ που αντιτίθενται στην «πρόοδο».

Δεν θα αντέξει κανένας αναγνώστης(ειδικά αν είναι πολύ επαναστάτης, «ανυπόταχτος» ή ριζοσπάστης) σε μια αναδρομή για όσα έχουν γίνει με τις ενώσεις και τα ταμεία του δήθεν… κλάδου. Αρκεί να πούμε πως για δεκαετίες όλοι πληρώνατε καπέλο στις διαφημίσεις σας για να πηγαίνουν χοντρά λεφτά στους δημοσιογράφους ΜΟΝΟ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης! Πάμε παρακάτω.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, περιττό να πούμε ότι οι τοπικές εφημερίδες είναι στα δικαστήρια με τον οργανισμό αυτόν, ζητούν συνεχώς από τον αρμόδιο υπουργό να κάνει κάτι και φυσικά του έχουν αποδώσει… ξέρετε τι… Η υπόθεση θα έχει συνέχεια αλλά δεν θα την μάθουν και πολλοί, καθώς αφορά μερικούς μόνο «αλήτες-ρουφιάνους» στην περιοχή.

Οι παραπάνω γραμμές γράφτηκαν για ένα και μόνο λόγο, που δεν είναι φυσικά το να λυπηθεί κάποιος τους εφημεριδάδες της περιοχής, ούτως ή άλλος συνείδηση τοπικού Τύπου δεν υπάρχει εδώ, είναι και τα κρίματα του χώρου πολλά, οι συμπολίτες πλέον ενημερώνονται -ούτε καν από τα site, αλλά- από τον αλγόριθμο του facebook, δηλαδή από όσους κρίνει ένα δίκτυο ότι έχουν την ίδια περίπου άποψη με τους ίδιους!

Γράφτηκαν για την επόμενη φορά που θα βγουν παγανιά τα βαμπίρ να πουν για τα λεφτά που τρώνε ΟΛΑ τα ΜΜΕ και για τα ιλιγγιώδη ποσά που παίρνουν ΟΛΟΙ οι αλήτες-ρουφιάνοι, σε χιλιάδες επιχειρήσεις με κάπου 100.000 εργαζόμενους. Όταν θα …μοιραστούν με τα μεγάλα ΜΜΕ κάποια «στήριξη» που αντιστοιχεί στα λεφτά που πήραν για επιδότηση μέχρι τον Αύγουστο τα σπαράγγια! Τον Σεπτέμβριο πήραν άλλα 5 εκατομμύρια…

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.