Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Πόλεμος» γιατρών –διοικητή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

«Πόλεμος» γιατρών –διοικητή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

nosokomeio4_550332693Νοσηρό από κάθε άποψη περιβάλλον έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξαιτίας της σφοδρής αντιπαράθεσης του διοικητή του Δημήτρη Μιχάλη (και) με μερίδα ιατρών.
Γίνεται λόγος για έναν «πόλεμο» με πολλές μάχες αλλά με την κορύφωση του να καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και να σχετίζεται με τη διαχείριση εκ μέρους της διοίκησης του ζητήματος των (οποίων) ιατρικών λαθών. Μια διαχείριση με διοικητική και επικοινωνιακή έκφανση μέρος της οποίας αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί σήμερα το μεσημέρι.
Τα λεγόμενα του Δ.Μιχάλη αναμένονται με ενδιαφέρον όπως με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση σε αυτά εκ μέρους των νοσοκομειακών ιατρών.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινά Μαντάτα» του Π.Κούτσικου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αχελώος 98,4 το κλίμα έχει καταστεί συγκρουσιακό μετά την επιλογή του διοικητή να προβεί σε κάποιου τύπου διερεύνηση για δύο περιστατικά για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες για ιατρικά λάθη- αμέλεια. Φέρεται μάλιστα ο Δ.Μιχάλης να απεφάνθη πως τρεις γιατροί (ένας χειρούργος και δύο γενικής ιατρικής) φέρουν ευθύνες και για το λόγο αυτό τους έκρινε ανεπαρκείς γνωστοποιώντας τους πως …απαλλάσσονται από τις εφημερίες στα επείγοντα περιστατικά. Το κλίμα βάρυνε το γεγονός πως εις εξ’ αυτών των ιατρών νοσηλεύεται ο ίδιος πλέον μετά από καρδιακό επεισόδιο.
«Πρώτοι εμείς επιθυμούμε να ριχτεί φως σε όλες τις υποθέσεις, να μην υπάρχουν σκιές. Αλλά αυτό να γίνει με όρους επιστημονικούς και όχι επικοινωνίας. Να μην γίνει βεβιασμένα με πρόχειρο τρόπο και αμφιλεγόμενη τακτική – με τρόπο που ίσως δεν έχει προηγούμενο. Ας γίνει ΕΔΕ ή ας αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη» αναφέρεται χαρακτηριστικά από γιατρούς που χρεώνουν στον διοικητή την τάση να διαχειριστεί το ζήτημα με σκοπό να «χαϊδέψει την κοινή γνώμη» και να αλλάξει την ατζέντα από άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, πλήττωντας ωστόσο το επιστημονικό κύρος. Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς εντάσσεται και η επιλογή τους να μην παραστούν στο χθεσινό κάλεσμα Μιχάλη για ενημέρωση.
Όπως και να έχει πάντως ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Εάν έγιναν λάθη, ένα κόστισαν και ποιοι φέρουν την ευθύνη. Πρέπει να ξέρει όμως και αν διάφοροι κύκλοι στο νοσοκομείο αξιοποιούν αυτά τα ζητήματα με άλλες επιδιώξεις, για ξεκαθάρισμα άλλων λογαριασμών. Αυτά προς το παρόν. Η συνέχεια το μεσημέρι με τη συνέντευξη Τύπου…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Καταρχήν εμένα δεν μου φαίνεται για τιμωρία, αλλά για διοικητικά μέτρα. Δεν τους τιμωρεί, τους απομακρύνει από τα ΤΕΠ μέχρι να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Δεν είναι λογικό; Δηλαδή εσείς πως θα αισθανόσασταν αν στα Επείγοντα σας εξέταζε ή εξέταζε κάποιον δικό σας, ένας γιατρός που εκκρεμούν εναντίον του καταγγελίες για ιατρική αμέλεια;
  Κατά δεύτερον (και για κακή τους τύχη) ο Μιχάλης είναι γιατρός, οπότε κάτι θα γνωρίζει παραπάνω για να πάρει αυτά τα μέτρα.
  Έπειτα το επιστημονικό κύρος που επικαλούνται οι γιατροί, τους το πλήττει ο διοικητής ή το πλήττουν μόνοι τους; Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις (για να μην πω τέσσερις) καταγγελίες τρέχουν.
  Μήπως τελικά κάποιοι γιατροί του Νοσοκομείου (και εν γένει το ιατρικό κατεστημένο στο σύνολο των Νοσοκομείων της χώρας μας) έχουν μάθει να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

 2. Αγρινιώτης

  Νομίζω ότι οι γιατροί του νοσοκομείου μας είναι για απλές επεμβάσεις και θεραπείες, τίποτε παραπάνω.
  Τυχαίο ότι οι γυναικολόγοι κάνουν (σχεδόν) μόνο καισαρικές;

 3. jem

  Πόλεμος πόλεμος και εμείς οι μαλάκες τους πληρώνουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.