Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Πολεοδομικά σχέδια και ποδήλατο στη συνάντηση Λύρου – Μπακογιάννη

Πολεοδομικά σχέδια και ποδήλατο στη συνάντηση Λύρου – Μπακογιάννη

Γόνιμη ήταν, σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχο Κώστα  Λύρου με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια όπου ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου υπέβαλλε έγκαιρα πρόταση. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ζήτησε από τον Γενικό να προωθηθεί οπωσδήποτε η πρόταση που στη συνέχεια θα εξειδικευθεί μιας και θα λύσει πολλά περιβαλλοντικά και χωροταξικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στις αστικές αναπλάσεις και την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου σε μια κατ’ εξοχήν ποδηλατούπολη όπως το Μεσολόγγι, με προσκλήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Οι δύο άνδρες βρήκαν κοινό τόπο και πεδίο συνεννόησης κάτι που σημείωσε στο τέλος με δηλώσεις του και ο Κώστας Λύρος. «Η συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη ήταν πολύ εποικοδομητική. Είναι ένας τεχνοκράτης με τεράστια εμπειρία σε θέματα χωροταξικού σχεδιασμού, πολεοδομίας και βιώσιμης κινητικότητας. Του ανέπτυξα τα πλεονεκτήματα του τόπου μας , ωστόσο για να αναδειχθούν αυτά πρέπει να συνδυαστούν και με υποδομές.

Προετοιμαζόμαστε για την κατάθεση προτάσεων και την υποβολή μελετών ώστε όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.