Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πολίτες και φορείς έγιναν “Άγιος Βασίλης” για δεκάδες παιδιά στο Αγρίνιο (φωτο)

Πολίτες και φορείς έγιναν “Άγιος Βασίλης” για δεκάδες παιδιά στο Αγρίνιο (φωτο)

Η ευχές δεκάδων παιδιών για τα φετινά Χριστούγεννα, θα γίνουν πραγματικότητα χάρη στη δράση των Προσκόπων του Αγρινίου, που για ακόμη μια χρονιά «στόλισαν» το «Δέντρο των Ευχών».

Το «μικρό δεντράκι με τα μεγάλα συναισθήματα», όπως έλεγαν οι πρόσκοποι νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, στήθηκε κοντά στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης και στολίστηκε με γράμματα μικρών παιδιών που ελπίζουν φέτος να τους φέρει κάτι ο αγαπημένος τους Άγιος…

Η Δράση Προσφοράς έχει ως βάση ένα απλό γράμμα που έγραψαν παιδιά από τις ενορίες της πόλης του Αγρινίου και στο οποίο εξέφραζαν την επιθυμία ή την ανάγκη τους προς τον… «Άγιο Βασίλη».

Με την βοήθεια των Ιερέων κάθε ενορίας, τα γράμματα αυτά αξιολογήθηκαν και, με αυστηρό όρο την ανωνυμία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, αναρτήθηκαν στο «Δέντρο των Ευχών» που στήθηκε από τους Προσκόπους του Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, επέλεξε δύο φακέλους από το δέντρο και διάβασε τις ευχές δύο παιδιών με τα δώρα που ζητούσαν από τον αγαπημένο τους Άγιο, που τη μία πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αγρινίου και τη δεύτερη η κα Παπαγεωργίου εκ μέρους της ΚΕΔΑ.

Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή πολιτών και φορέων που επέλεξαν τυχαία φακέλους με ευχές από το δέντρο για να τις εκπληρώσουν.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που στην πλατεία Δημοκρατίας διαβάστηκαν ανώνυμα γράμματα μικρών παιδιών, από εκπροσώπους φορέων που πρόκειται να υλοποιήσουν τις ευχές τους…

Παράλληλα, στην πλατεία Δημοκρατίας, είναι σε εξέλιξη το bazaar με χειροποίητες κατασκευές των προσκόπων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.