Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

“Όχι σε συντάξεις πείνας”: Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο Αγρίνιο

2
Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων έλαβε χώρα πριν λίγα λεπτά, μεταξύ 12:00- 12:30, στο Αγρίνιο. Ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και ολοκληρώθηκε στα γραφεία του (πρώην) ΟΑΕΕ στην οδό Δαγκλή όπου επιδόθηκε Ψήφισμα. Είχε προηγηθεί σύσκεψη σωματείων συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο.
Ο αναβρασμός στους κόλπους των συνταξιούχων είναι μεγάλος σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω των επερχόμενων νέων περικοπών (μετά τη β’ αξιολόγηση) και των άλλων δυσχερειών που αντιμετωπίζουν. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται λοιπόν για τις περικοπές, ζητούν οι συντάξεις να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009 καθώς και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας.
Κατά την πορεία στο Αγρίνιο ακούστηκαν συνθήματα ενώ το πανό έστελνε μήνυμα «όχι σε συντάξεις πείνας» .
Προηγήθηκε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μετά από κάλεσμα των συνταξιουχικών σωματείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Γιώργο Δημτρουλή μέλος της Διοίκησης του σωματείου Συνταξιούχων και μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ . Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από την πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου κ. Α. Μαργάρα , αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Π. Τάτσης και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος των σωματείων .
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου .

unnamed (4)Το ψήφισμα της Συγκέντρωσης των Συνταξιούχων:
Κύριε Υπουργέ
Εμείς οι συνταξιούχοι του νομού Αιτωλ/νίας συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 09/03/2017 ώρα 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μετά από πρόσκληση των σωματείων μας.
Μετά από ενημέρωση από τα σωματεία μας , αλλά και τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, καταλήξαμε στα παρακάτω :
• Από το 2009 μέχρι και σήμερα οι συνταξιούχοι είναι σε συνεχή διωγμό.
• Οι συντάξεις από 14 το χρόνο έγιναν 12, αφού καταργήθηκαν τα δώρα και το επίδομα άδειας.
• Έγιναν μεγάλες μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικέ συντάξεις.
• Κόπηκε ή κόβεται σταδιακά το ΕΚΑΣ σε 450.000 συνταξιούχους.
• Μπροστά μας έχουμε τις συνέπειες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου . Με βάση αυτόν , έχουμε επανυπολογισμό συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, ολοκλήρωση κατάργησης του ΕΚΑΣ.
• Έχουμε συζήτηση για κατάργηση από τώρα της προσωπικής διαφοράς, που προκύπτει για τους παλιούς συνταξιούχους. Ακόμη μέτρα για εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη και για αύξηση της φορολογίας με μείωση του αφορολόγητου ποσού.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι και σεις συνεχίζετε στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Δηλώνουμε ότι δε θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδηση μας την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων , που μας έχετε κάνει τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Στη σύσκεψη πήρε μέρος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. συνάδελφος Παντελής Τάτσης.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε :
• Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις.
• Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων , όπως ήταν πριν τις περικοπές.
• Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης .
• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Άμεσα μέτρα στήριξης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
• Δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα.
Αγρίνιο Πέμπτη 9 Μάρτη 2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
unnamed (4)

unnamed (2)

unnamed (3)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σάκης

    Σωστός ο κ. παλιούρας…Α Άκη, στα 138 ευρώ θα φτάσει η σύνταξη τελικά είτε Αλέξης είτε Κούλης. Μόνο με Ε.ΠΑ.Μ. και καθαρά πατριωτική κυβέρνηση θα τα καταφέρει η Ελλάδα! Καλημέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.