Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Η πορεία για τον Σώρρα στο Αγρίνιο και ο Κολοκοτρώνης

koloko

Έκαναν πορεία οπαδοί του Σώρρα λέει στο κέντρο του Αγρινίου, μοίρασαν και υλικό περί της ατιμίας που έχει διαπραχθεί κατά του ηγέτη τους. Την ώρα εκείνη γύριζα στο Αγρίνιο από τον μακρινό Βάλτο, δυστυχώς για θλιβερό καθήκον. Με είδε στην πόλη ο Στέλιος και μου είπε «τρέχα ρε, να το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν είναι ούτε 5 ούτε 10, είναι πάνω από 50 άτομα, μπορεί να είναι και 80»! Νομίζω ότι έπραξα το χρέος μου απέναντι στο επάγγελμα, στην πόλη, στον τόπο τον φιλημένο από τον Θεό, στην πατρίδα: ήμουν κουρασμένος, πήγα σπίτι μου. Δεν είχα «υπηρεσία», προσευχήθηκα μην με πάρει κανείς τηλέφωνο ελλείψει άλλου και αποφάσισα να μην διαδώσω άλλο τα ανελλήνιστα φώτα από το Άλφα Κενταύρου. Δεν έτρεξα, δεν έβγαλα φωτογραφία, δεν διέδωσα…

Άλλωστε την έχω υπηρετήσει την παράνοια μια χαρά. Μήπως είναι ο Σώρρας και οι οπαδοί του που ξεστομίζουν τα πιο ανήκουστα σε ιστοσελίδες και σε δρόμους; Όχι, έχω ακούσει πολύ μεγαλύτερες παλαβομάρες από του Σώρρα σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα. Έχω δημοσιεύσει πολύ πιο τρελά κείμενα για πράγματα που έχουν πεθάνει εδώ και  αιώνες. Μέχρι κι ότι πρέπει να μαζεύεται  το Αγρίνιο σε μια πλατεία και να αποφασίζει όλο μαζί, αμεσοδημοκρατικά, για κάθε ζήτημα χωριστά έχω ακούσει! Η διαστημική τεχνολογία του Απόλλωνα και τα 3 τρις δολάρια θα με πειράξουν; Καταρχήν έχω «φίλους» πια που με διορθώνουν όταν φαίνομαι δύσπιστος για ψεκασμούς με αεροπλάνα πάνω από την πόλη. «Με διαστημόπλοια γίνονται όλα», μου εξηγούν.

Έχει δίκιο ο Παντελής Φλωρόπουλος σε ένα post του σημερινό που λέει ότι τον ρόλο του ο Σώρρας τον έπαιξε άψογα, ξεφτίλισε κάθε τι ελληνικό και ελληνιστικό με τον ανελλήνιστο λόγο του και μόνο. Νομίζω όμως ότι ο ρόλος του ήταν ακόμη πιο σημαντικός. Πλέον, μετά και από αυτή την πορεία των οπαδών του στους δρόμους του Αγρινίου μπαίνει οριστικά ταφόπλακα στις ελπίδες να βγει ο μέσος πολίτης μια μέρα των ημερών και να ζητήσει λογικά πράγματα. Αρκεί να δεις τις αντιδράσεις σε αυτή την έξοδο: άλλος έλεγε ότι ο Σώρρας είναι τσιράκι του συστήματος και πρέπει να πέσει αληθινό ξύλο και κρεμάλα, άλλος αναρωτιόταν «πού πάμε?», όπως το βλέπετε, με αγγλικό ερωτηματικό(σ.σ. πολλοί νομίζουν ότι αυτό έχουμε κι εμείς!) κι άλλος απλά στεκόταν στις εθνικιστικές θέσεις του, λες και οι οικονομικές είναι άψογες.

Ας μην γελιόμαστε, την ώρα που ο κόσμος συγκλονίζεται από θρησκευτικούς πολέμους, στην Ελλάδα κλείνει το ΕΜΠ σήμερα γιατί πλακώθηκαν με τις τάβλες μέλη του ΠΑΜΕ με τα ΕΑΑΚ. Σκληροί αριστεροί με ultra αριστερούς, δηλαδή. Μετά το πρόγραμμα έχει Σώρρα και/ή πατριωτικά σχήματα με αριστερό ή «λαϊκό» προφίλ.

Δεν είναι τυχαίο που αν ρωτήσεις δέκα συμπατριώτες, λόγω των ημερών, «πως πέθανε ο Κολοκοτρώνης» θα σου πουν «τον φυλάκισαν οι αλήτες και πέθανε στη φυλακή από τους ξενόδουλους». Δεν έχει σημασία αν ο Κολοκοτρώνης  πέθανε πάνω σε γλέντι και τσιμπούσι στην αυλή του(«γερμαναρά», μην το ξεχνάμε) Όθωνα, του Όττο δηλαδή. Του οποίου τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν υπασπιστής.

Αυτοί που στην Ελλάδα ασχολήθηκαν με τον συνδικαλισμό και τους διορισμούς είχαν χρόνο και διάβασαν, τουλάχιστον οι πιο ορκισμένοι ανάμεσά τους. Κι εκεί είδαν την αλήθεια. Αυτή που είπε ο Γέρος του Μοριά: «ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση»! Οι λάθος άνθρωποι δηλαδή!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, σε τούτη τη χώρα έπρεπε να αλλάξει η Ιστορία διότι αυτοί που έκαναν την Επανάσταση δεν βόλευαν. Έπρεπε να εφευρεθούν άλλοι. Οπότε χάθηκε στη ράδιο-αρβύλα και η ζωή του Κολοκοτρώνη και δίνεται μάχη εδώ και χρόνια για να ξεχαστεί ή να αλλοιωθεί εκείνη η περίοδος. Η αμάθεια και η απαγόρευση των ελληνικών στα σχολεία θα βοηθήσει στο τέλος να κάνουμε και τον… Θόδωρα ταξικό επαναστάτη.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.