Δευτέρα, Ιούλιος 15, 2019

Πόρισμα – «φωτιά» για ΤΟΕΒ στον δήμο Αγρινίου

Πόρισμα-«φωτιά» για ΤΟΕΒ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου έχει περιέλθει σε γνώση των αρμοδίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των Εισαγγελικών Αρχών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr .

Hδη στον εν λόγω Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) αντικαταστάθηκε η διοίκηση και τοποθετήθηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο έλεγχος ενεργήθηκε- όπως προβλέπεται- από το  Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας , αρμόδιο για τον έλεγχο και την εποπτεία των ΤΟΕΒ.

Πρόκειται για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο για το έτος 2016 (μέχρι το 2015 οι έλεγχοι διενεργούνταν από το αρμόδιο τότε τμήμα του δήμου)  που φέρεται να εντόπισε ζητήματα γύρω από την οικονομική-διοικητική διαχείριση  του ΤΟΕΒ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών οι οποίες παρέλαβαν το πόρισμα και στις οποίες εξάλλου είχαν προσφύγει και κάτοικοι της περιοχής (όπου μάλιστα γίνεται λόγος και για καθυστερήσεις στη διαδικασία).

Αναμένεται το Υπουργείο να ορίσει για τον ΤΟΕΒ ορκωτό ελεγκτή-λογιστή ενώ η διοίκηση που ορίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Περιφερειακού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εγγείων Βελτιώσεων, καλείται να οδηγήσει τον οργανισμό σε εκλογές.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.