Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Πώς αγρότης έμαθε ότι ο ΟΓΑ στον Αστακό δεν έχει… email!

Πώς αγρότης  έμαθε ότι ο ΟΓΑ στον Αστακό δεν έχει… email!

Πολλές φορές έχει γίνει αναφορά στο δράμα της Παλαιομάνινας και της υπαγωγής σε διαφορετικές υπηρεσίες για διαφορετικά πράγματα, παρότι οι κάτοικοί της είναι, θεωρητικά, δημότες Ξηρομέρου. Η ταλαιπωρία τους όμως δεν σταματά εκεί.

Παρότι συχνά δουλεύουν στο Μεσολόγγι και χρειάζονται υπηρεσίες στο Αγρίνιο, έχουν και τον δήμο τους που δεν έχει πολύ διαδεδομένο το…email. Αυτό έπαθε κι ένας αγρότης προσπαθώντας αυτές τις μέρες να φτιάξει την φορολογική του δήλωση.

Απευθύνθηκε στο ΚΕΠΠΥΕΛ(Κέντρο Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων, άλλη πονεμένη ιστορία αυτή) στο Αγρίνιο όπου βεβαιώνεται επί της ουσίας ποιος είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης, ώστε να φορολογηθεί και διαφορετικά.

Ε, για κακή του τύχη, ο άνθρωπός μας είχε «ξεμαρκαριστεί» από τα κατάστιχα του ΚΕΠΠΥΕΛ κάτι που συμβαίνει, δεν είναι σπάνιο, Έπρεπε λοιπόν να πάρει από τον δήμο που ανήκει και την εκεί υπηρεσία του ΟΓΑ(τον αρμόδιο ανταποκριτή δηλαδή) ένα χαρτί που να βεβαιώνει ότι είναι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα.

Πήρε, λοιπόν, o άνθρωπος τηλέφωνο στον δήμο Ξηρομέρου και καθ’ υπόδειξη του φοροτεχνικού του ζήτησε να του στείλουν με ένα email αυτή την βεβαίωση. Αμ δε! Ατύχησε!

Διότι όπως τον πληροφόρησαν η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΓΑ στον Αστακό δεν διαθέτει τέτοιο πράμα σαν το… email, οπότε του συνέστησαν να πάει από κει να το πάρει! «Μα πού να έρθω τώρα; Είμαι στο Μεσολόγγι, θα έρθω αύριο», απάντησε ο ατυχής συμπολίτης μας, αγρότης κατ’ επάγγελμα.

Το αίτημά του να πάει από και να την πάρει την βεβαίωση έγινε δεκτό, με την προτροπή να πάει όσο γίνεται πιο πρωί… Δεν ξέρουμε αν ο νέος δήμαρχος έχει πολλά στο κεφάλι του αλλά καλόν είναι να κοιτάξει και το ζήτημα ενός email στο γραφείο του ΟΓΑ, αν όντως δεν υπάρχει .

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ερασμια

    Ποιος ξέρει ποιος παλιός γραμματέας ασχολείται ακόμα με ΟΓΑ… Ο ΕΦΚΑ έχει πολλά να αλλάξει ακόμα…

  2. Άρης

    Άμεση απόλυση σε όποιο δημόσιο υπάλληλο απαντά σε πολίτη πως “δεν έχουμε e-mail”, αντί να έχει το στοιχειώδες φιλότιμο να δημιουργήσει επί τόπου ένα λογαριασμό e-mail για την υπηρεσία του. Ντροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.