Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πώς δρουν τα κυκλώματα που φέρνουν “μαϊμούδες” στην Ελλάδα

Πώς δρουν τα κυκλώματα που φέρνουν “μαϊμούδες” στην Ελλάδα

stin-ellada-mpainoun-ta-epwnuma-simata-sta-proionta-maimou.w_lΝέες τεχνικές παραπλάνησηs των διωκτικών αρχών χρησιμοποιούν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων. Οπωs αποκάλυψε ο ειδικόs γραμματέαs του ΣΔΟΕ, πλέον τα είδη υπόδησηs, για παράδειγμα, φτάνουν στην Ελλάδα χωρίs κάποιο  σήματα και τα πλαστά σήματα έρχονται με διαφορετικό φορτίο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει φορτία με 200.000 πλαστά σήματα, καθώs και τρία εργαστήρια στα οποία γινόταν η εττικόλληση των σημάτων στα προϊόντα «μαϊμού ». Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι ετήσιεs απώλειεs σε φορολογικά έσοδα λόγω του παρεμπορίου υπολογίζονται σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που χάνονται από την πραγματική οικονομία (από τιs επιxειρήσειs που δραστηριοποιούντηι νομίμωs, τουs μισθούs κ.ά.) εκτιμάται άτι φτάνουν σε ετήσια βάση σε 17 έωs 20 δισ. ευρώ

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό προϊόντων απομίμησης κυρίως αθλητικών που πωλούνται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος. Τις υποψίες των υπηρεσιών κίνησε ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό 400.000 ευρώ είχε ίδιο παραλήπτη από τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Τα χρήματα παραλάμβανε μια γυναίκα συνοδεία ιδιωτικ΄ς φύλαξηςμε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.Τα χρήματα προερχονταν από τις αντικαταβολές σε ηλεκτρονικό κατάστημα η έδρα του οποίου φαινόταν η Βουλγαρία.

Ετησίως χάνονται φορολογικά έσοδα 3,5 δισ. ευρώ 

Οι απώλειες ετησίως σε φορολογικά έσοδα λόγω του παρεμπορίου υπολογίζονται σε περίπου 3,5 δισ. ενώ τα χρήματα που χάνονται από την πραγματική οικονομία εκτιμάται ότι φθάνουν ετησίως σε 17 έως 20 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών της ΕΕ σε ότι αφορά τη βαρύτητα τ5ωνμ επιπτώσεων από το παρεμπόριο ενώ αποτεέί μια από τις βασικε΄ς πύλες εισόδου στην Ευρώπη απομίμησης προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 11.648.613 τεμάχια προϊόντων μαϊμού.

thetoc.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.