Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Πως εξηγείται η παύση καθηκόντων αντιδημάρχου στον δήμο Μεσολογγίου

Πως εξηγείται η παύση καθηκόντων αντιδημάρχου στον δήμο Μεσολογγίου

Οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού απασχολούν δικαιολογημένα κάθε νοικοκυριό και σκιάζουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έπαυσε κάθε δραστηριότητα. Στο Μεσολόγγι για παράδειγμα εν μέσω κορονοϊού υπήρξε κορυφαία αυτοδιοικητική εξέλιξη. Η αποπομπή του Σπύρου Διαμαντόπουλου από το σχήμα των αντιδήμαρχων και η ανεξαρτητοποίηση στη συνέχεια του ιδίου από το συνδυασμό του δημάρχου Κώστα Λύρου.

Γίνεται λοιπόν αρκετή κουβέντα στο Μεσολόγγι για το «διαζύγιο» αυτό που για τους παροικούντες στην… αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως…
Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων ήταν πως επρόκειτο για κίνηση πυγμής του δημάρχου τ και αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

«Δεν είναι δυνατόν να εγκαλούν για μη δημοκρατική συμπεριφορά τον Λύρο, έχει αποδείξει στην πορεία του πως είναι άνθρωπος του διάλογου», λέει έμπειρος τοπικός παράγοντας προσθέτοντας πως «ξεκίνησε νωρίς για τη διεκδίκηση της δημαρχίας, δημιούργησε ρεύμα και έφερε ανατροπή στα δημοτικά δρώμενα. Προφανώς υπήρξαν και ευκαιριακές στρατεύσεις γύρω από την υποψηφιότητα του και αυτό φαίνεται σε κάποιες συμπεριφορές».

Η ανακοίνωση απομάκρυνσης Διαμαντόπουλου από την αντιδημαρχία ήταν λιτή. Στην απόφαση ωστόσο που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια εκφράστηκε πλήρες αιτιολογικό.
Σύμφωνα με αυτό η απαλλαγή από την άσκηση των καθηκόντων του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών έγινε για τους εξής λόγους:

-Κατά το διάστημα συνεργασίας υπήρξαν ανυπέρβλητες διαφωνίες σχετικά με την στόχευση των έργων και τον τρόπο πραγματοποίησής τους οι οποίες καθιστούν αδύνατη την συνεργασία.

-Παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις κατά την εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος και παντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με το ποια έργα έχουν προτεραιότητα, για τον τόπο και το χρόνο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

-Καθυστερήσεις στον τομέα σχεδιασμού των έργων και της εκπόνησης μελετών, η ανάληψη πρωτοβουλιών και εξαγγελιών χωρίς έγκαιρη ενημέρωση προς το Δήμαρχο με αποτέλεσμα να ενεργεί καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και με την συμπεριφορά αυτή να δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.