Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Facebook: Πως οι Αιτωλοακαρνάνες Μήτσος & Σταυρούλα δεν έγιναν φέτος Jimmy και Sandy από τα Πατήσια.

Facebook: Πως οι Αιτωλοακαρνάνες Μήτσος & Σταυρούλα δεν έγιναν φέτος  Jimmy και Sandy από τα Πατήσια.

fbasyrmatoΚλίμα άλλων εποχών, όχι μόνο λόγω κρίσης.

Πολύ από εμάς είδαμε το υποτονικό κλίμα των φετινών διακοπών και εύκολα το αποδώσαμε στην οικονομική κρίση. Λίγες ημέρες, λιγότερες κρατήσεις και ακόμα λιγότερο κέφι συνέθεταν το παζλ του καλοκαίρι 2016.

Πιο πέρα νεαροί σε ορεινά χωριά να μαζεύονται όχι στο πανηγύρι αλλά εκεί που έχει wi-fi η κεραία.

Και αν μερικοί αντιτείνουν για τον πανικό στους βελισσάρηδες και τα πανηγύρια, αυτό δεν ήταν άλλο από ένα ( άντε δύο) στιγμιότυπα του καλοκαιριού. Όχι μια γενική εικόνα σε καμία περίπτωση.

Το facebook απομυθοποιεί και αφαιρεί έργο από τους τοπικούς συλλόγους

Τα χρόνια που μας πέρασαν οι τοπικοί σύλλογοι έπαιζαν το ρόλο του μυστηριακού μεσολαβητή. Διοργάνωναν εκδηλώσεις και ο 15 χρονος/χρονη που μένει στα Πατήσια και κατάγονταν από το Θέρμο εμφανίζονταν σαν δίμετρη οπτασία. Οι σύλλογοι συνένωναν ανθρώπους, που αλληλοθώπευαν την εξέλιξη τους. Υπήρχε το ανιχνευτικό μάτι στις εκδηλώσεις τους, αδιάκριτο μερικές φορές. Και μέσα σε όλη αυτή την πανδαισία είχαν άπλετο χώρο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που εξωράιζαν την στιγμές παραγόντων έως απλών πολιτών, ανάλογα με την πρόσληψη του καθενός.

Όλα αυτά το facebook τα σκότωσε. Ο Δημητράκης  από τα Παρακαμπύλια, η Βαρβάρα  από το Θέρμο, η Σταυρόυλα από το Ξηρόμερο, ο Γιάννης από το Νεοχώρι  δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το άλλο καλοκαίρι ως Jimmys από τον Κολωνό, Barbara από τα Πατήσια, Sandy από το Χαλάνδρι, John από Κυψέλη. Το  facebook παρακολουθούσε βήμα βήμα την μεταμόρφωση τους. Ποσταρίσματα αλλεπάλληλα, likes, φωτό 4seasons αφαίρεσαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ο Jimmy, η Barbara, η Sandy ήρθαν το καλοκαίρι στο χωριό και δεν αιφνιδίασαν κανέναν. Μαζί με αυτούς δεν είχε κανένα νόημα το πανηγύρι ή η εκδήλωση του συλλόγου, καθώς όλα ήταν προβλέψιμα. Τους είχες δει την προηγούμενη μέρα….τους έβλεπες όλο το χρόνο.

Και το κυριότερο. Θα τους ξαναδείς αύριο, μεθαύριο. Από το κινητό σου. Όχι από κοντά, αλλά από την εικονική σου πραγματικότητα.

Έτσι τελειώνει ο μύθος του ενός. Και αφαιρεί έργο από τον μύθο των πολλών. Τόσο απλά.

Λ.Υ.

Υ.Γ, Ήταν ένα καλοκαίρι που τα είχε όλα αλλά  ανεξήγητα βαρετό.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Νομίζω ότι απλά πλέον οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν τις μπάζες που έκαναν κάποτε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.