To παρακάτω βίντεο είναι αναπαράσταση με τεχνητή νοημοσύνη του κύκλου της οικονομίας που γίνονταν μεταξύ καπναποθηκών Παπαπέτρου και του τρένου που σταματούσε ακριβώς έξω από τις καπναποθήκες στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Στο βίντεο απεικονίζεται η περιοχή όπως ήταν πριν το κτίσιμο των καπναποθηκών Παπαπέτρου, οι καπνεργάτες, ο τρόπος που εργάζονταν καθώς και οι αδελφοί Παπαπέτρου. Προσφάτως, έναν αιώνα μετά την κατασκευή τους ανοίγει η διαδικασία για την ανακατασκευή των καπναποθηκών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ως μοντέλα χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφία της περιοχής πριν κτιστούν οι καπναποθήκες από το αρχείο της Μαίρης Παπαλάμπρου, καθώς και φωτογραφίες των καπναποθηκών από τις ομάδες “Αιτωλία και Ακαρνανία στο Πέρασμα του χρόνου” και “Αγρίνιο, Γλυκές Μνήμες”.









