Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Πως πέρασε το «τέλος έργων» της ΔΕΥΑΑ

Πως πέρασε το «τέλος έργων» της ΔΕΥΑΑ

Δεν έγινε αντιληπτό από όλους  αλλά, αν δεν έφευγαν δυο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για την επέκταση του τέλους έργων της ΔΕΥΑΑ στο σύνολο του Αγρινίου, η πρόταση δεν θα «πέρναγε» στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Θα έπρεπε να αναζητηθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης για να είναι κι εντάξει ο προϋπολογισμός που είχε ψηφιστεί πριν λίγη ώρα!

Ο λόγος είναι πως το θέμα της ΔΕΥΑΑ δεν θα μπορούσε να περάσει όπως το τεχνικό πρόγραμμα ή ο προϋπολογισμός διότι πρόκειται για ψηφοφορία για την τιμολογιακή πολιτική μιας εταιρίας και απλά αν δεν υπάρχει πλειοψηφία δεν «περνάει».

Στην ψηφοφορία που έγινε για τον προϋπολογισμό το… σκορ ήταν 19 υπέρ και 20 ψήφοι κατά με την αντιπολίτευση να υπερτερεί αλλά να μην επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Έφυγαν, λοιπόν, δύο αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν μόλις 19 υπέρ και 18 κατά!

Για να μην αναφερθεί ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης έλλειπαν από την αρχή της συνεδρίασης άλλα πέντε άτομα, διότι θα ακουστεί σαν συνωμοσιολογία. Άλλος απουσίαζε για λόγους υγείας, κάποιοι ήταν στο εξωτερικό κ.ο.κ., σε σημείο που κάποιος, όταν άκουσε για δύο συμβούλους που ήταν σε ταξίδι να αναφωνήσει «ορίστε ανάπτυξη φέτος τον χειμώνα, άρχισαν πάλι τα ταξίδια στο εξωτερικό»!

Να σημειωθεί ότι πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήρθαν σε δύσκολη θέση κατά την ψηφοφορία, σε σημείο που να θεωρείται επιτυχία το ότι όλοι ψήφισαν «υπέρ». Κάποιοι έλεγαν πως όσα συζητήθηκαν στο προσυμβούλιο που έκανε η παράταξη προέβλεπαν πρώτα τον «εξορθολογισμό»-δηλαδή την επέκταση- του τέλους παντού και στην συνέχεια, στο πρώτο τρίμηνο ίσως του Ιανουαρίου, την ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους. Κι αυτό καθώς τελικά όλη η φασαρία γίνεται για σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ. Τελικά όμως στο χθεσινό συμβούλιο δεν αναφέρθηκε κάτι για επικείμενη κατάργηση του τέλους…

Σημαντική επίσης παράμετρος είναι και η δυσκολία να ψηφίσουν την επέκταση του τέλους οι σύμβουλοι που εκλέγονται στις δημοτικές ενότητες. Κάποιοι είχαν έντονους προβληματισμούς διότι δέχονται πιέσεις από του ψηφοφόρους τους στα χωριά του Αγρινίου, ενώ είναι γνωστό πως υπάρχουν περιοχές που δεν είναι συνδεδεμένες καν με το δίκτυο ύδρευσης.

Τοπικός παράγοντας που βρέθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο για σπίτια σε χωριό του Αγρινίου που δεν έχουν νερό εδώ και πέντε χρόνια, παρόλα ταύτα έρχονται κανονικά τα πάγια! Κι αυτό από την εποχή που ένας δήμαρχος του τότε Καποδιστριακού δήμου είχε κάνει μια γεώτρηση που όμως απέφερε νερό που δεν ήταν κατάλληλο…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.