Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Πως το πρώτο κομμάτι του δρόμου για Καρπενήσι θα ενώσει τελικά Αγρίνιο με Αβόρανη

Πως το πρώτο κομμάτι του δρόμου για Καρπενήσι θα ενώσει τελικά Αγρίνιο με Αβόρανη

Του Λίνου Υφαντή,

Φαίνεται τελικά ότι το πρώτο κομμάτι του Αγρινίου-Καρπενησίου προχωράει. Βέβαια τα πρώτα εφτά χιλιόμετρα θα δώσουν μια ολιγόλεπτη ανάσα και ασφάλεια προς Παρακαμπύλια και Ευρυτανία. Ωστόσο όμως μέχρι να χρηματοδοτηθεί το δεύτερο κομμάτι προς διασταύρωση Αμπελιών (28 χμ), οι  συνέπειες μάλλον θα είναι πιο ορατές στον περιαστικό χώρο του Αγρινίου.

Ήδη η Καμαρούλα-τρόπον τινά-απέκτησε τη δική της δεύτερη διέξοδο και οι προσβάσεις από και προς το Αγρίνιο είναι διπλές. Μαζί με αυτό το χώρο διανήχθηκαν και νέες προοπτικές για την περιοχή νότια του λοφίσκου της Καμαρούλας. Μιλάμε για το χώρο πέριξ  της Μεταλλοπλαστικής, όπου εκεί μπορεί να αξιοποιηθεί χώρος για νέες επιχειρήσεις κτλ.

Σε αυτό προσθέτουμε και την κάθετη οδό που ήδη διανοίγεται νότια του κόμβου “Liddl” και θα διαπερνάει τις εργατικές του Ρηγανά κάθετα μέσω των “Ελπίδων”. Άλλωστε ήταν μια περιοχή που γνώρισαν αρκετά οι περισσότεροι Αγρινιώτες στον καιρό του ολικού lockdown του Κορονοϊου.

Η νέα ροή κυκλοφορίας από τον καινούργιο δρόμο θα φέρει λογικά νέου τύπου οικοδομήσιμη δραστηριότητα που θα προσελκύει ιδίως επιχειρήσεις. Κάτι τέτοιο θα σημάνει ενοποίηση στην ουσία του οικισμού “Τροχού” στις όχθες της Ερμίτσας και κατ΄επέκταση της Αβόρανης. Αυτόματα θα εγερθούν πολλά ζητήματα όπως επέκταση του σχεδίου πόλης, ένταξη ουσιαστικά της Ερμίτσας σε αυτό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το μόνο σίγουρο ότι το Αγρίνιο θα αποκτήσει ίσως μετά από κάποιες δεκαετίες το δικό του ποτάμι εντός του σχεδίου…την Ερμίτσα. Κάπως έτσι τελικά ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, αντί να ενώσει πρώτα τους δύο νομούς, θα ενώσει το Αγρίνιο με τον Τροχό, την Καμαρούλα, την Ερμίτσα και την Αβόρανη…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Δεκάδες επιχειρήσεις μη σου πω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.