Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πώς βρέθηκαν στον Μαραθιά Αστακού οι 37 μετανάστες

Πώς βρέθηκαν στον Μαραθιά Αστακού οι 37 μετανάστες

metanastes1Συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση διακίνησης των 37 μεταναστών που εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, στο Μαραθιά  Αστακού .Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, οι μετανάστες (υπήκοοι Σομαλίας, Πακιστάν, Αιγύπτου, Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν)  εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού  σε παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή και από την έρευνα προέκυψε πως το ταξίδι τους για τα παράλια του Ξηρομέρου ξεκίνησε τα ξημερώματα (οο.30′) της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου όταν  επιβιβάσθηκαν σε λεωφορείο από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα . Μάλιστα στους διακινητές κατέβαλλαν ορισμένοι εξ΄ αυτών το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ με σκοπό μέσω πλωτού σκάφους να εξέλθουν παράνομα από την χώρα έχοντας ως τελικό προορισμό την Ιταλία. Η συνέχεια βέβαια είναι από χθες γνωστή…
Οι μετανάστες  βρέθηκαν στην περιοχή του Μαραθιά όπου τους εγκατέλειψαν οι διακινητές με το σκάφος να μην εμφανίζεται ποτέ.
Σημειωτέον πως οι 18 μετανάστες κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής στην Ελλάδα ενώ οι 15 μετανάστες βρίσκονταν παράτυπα στην χώρα. Τα σημειώματα που είχαν οι υπόλοιποι τέσσερις μετανάστες δεν ήταν πλέον σε ισχύ.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.