Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Πόσα πρόστιμα έπεσαν στη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην περιοχή του Αγρινίου

Πόσα πρόστιμα έπεσαν στη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην περιοχή του Αγρινίου

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας,με σκοπό την τήρηση του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χθες, Δευτέρα.

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν «ημέρα προσαρμογής» για πολίτες και αστυνομικές αρχές που ανέλαβαν την επιβολή των μέτρων.

Χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου, οι αστυνομικοί προέβαιναν σε ελέγχους αλλά κυρίως έδιναν οδηγίες και συστάσεις στους πολίτες για τα μέτρα κυκλοφορίας. Στην Αιτωλοακαρνανία μάλιστα βεβαιώθηκε ένα μόνο πρόστιμο, στην περιοχή της Αμφιλοχίας, σε ένα άτομο που φέρεται να μην είχε καμιά διάθεση για συνεργασία.

Οι περισσότεροι πολίτες εξάλλου ήταν ενήμεροι και εφοδιασμένοι με τα έγγραφο ενώ αρκετοί που βγήκαν από τα σπίτια τους για προμήθειες τροφίμων ή χρειάστηκε να επισκεφθούν φαρμακείο προτίμησαν να αποστείλουν μήνυμα μέσω των κινητών τους στον πενταψήφιο αριθμό 13033.

Από πλευράς ελέγχων τα πράγματα ωστόσο σήμερα , Τρίτη 24η Μαρτίου, είναι διαφορετικά. Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα είναι αυξημένοι και αυστηρότεροι. Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ,που εδρεύει στο Αγρίνιο, βεβαιώθηκαν ως τις απογευματινές ώρες 17 παραβάσεις σε διάφορα μέρη του νομού. Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν είτε σε πεζούς , ακόμη και στο κέντρο του Αγρινίου, που δεν διέθεταν βεβαίωση κυκλοφορίας, είτε σε οδηγούς οχημάτων.

766 πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από χτες ως σήμερα στις 15:00, έχουν επιβληθεί συνολικά 766 πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα στη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα:
• 234 στην Αττική,
• 94 στα Ιόνια Νησιά,
• 89 στη Δυτική Ελλάδα,
• 70 στην Πελοπόννησο,
• 58 στη Στερεά Ελλάδα,
• 45 στο Νότιο Αιγαίο,
• 44 στην Κρήτη,
• 33 στη Θεσσαλία,
• 29 στη Θεσσαλονίκη,
• 25 στην Κεντρική Μακεδονία,
• 19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
• 11 στην Ήπειρο,
• 9 στο Βόρειο Αιγαίο και
• 6 στη Δυτική Μακεδονία.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Οι πολίτες ανταποκρίνονται στα έκτακτα μέτρα
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
Τα οποία, όπως είπε, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας.
Έκανε λόγο για άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα, μετά την προηγούμενη δια ζώσης συνάντησή μας. «Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε «όλους τους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας». Όπως είπε, «είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργείται από την απειλή της πανδημίας του κορονοϊού, πρωτοφανής είναι και η αντίδρασης μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.