Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Το Ποτάμι συνδέει Συμφωνία των Πρεσπών με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, με την ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών συνδέει το Ποτάμι.

«Αν φύγει ο κ. Καμμένος θεωρούμε αδιανόητο να μην επιβεβαιώσει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της Βουλής πριν να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη νομοθετική πρωτοβουλία» είπαν βουλευτές του Ποταμιού λίγο μετά το τέλος της ΚΟ στους δημοσιογράφους.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφαση φαίνεται πως ήταν ομόφωνη ανεξαρτήτως της άποψης που έχει κάθε στέλεχος επί της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς με τη στάση αυτή συντάχθηκαν και ο κ. Δανέλλης και ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λυκούδης αλλά και ο κ. Αμυράς. Υπενθυμίζεται ότι μόλις σήμερα το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπε στην Ολομέλεια της Βουλής: «Αν φύγει ο κ. Καμμένος, ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης αν σας βαστάει αλλιώς ξεχάστε και τις Πρέσπες ξεχάστε και τις Τριχωνίδες».

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση δημοσιογράφων για όσα είπαν τα στελέχη του απάντησε ξερά “Εγώ δεν είπα τίποτα”. Σε δήλωσή του μάλιστα φάνηκε να σβήνει τους αστερίσκους των βουλευτών του καθώς προέταξε το εθνικό συμφέρον χωρίς να αναφέρει καν την ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, τάσσονται υπέρ του «ναι» στις Πρέσπες εφόσον προηγηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αρνητικοί δηλώνουν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς. Δεδομένη είναι η θετική σε κάθε περίπτωση άποψη του Σπύρου Δανέλλη ο οποίος θα ψηφίσει «ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών και σε περίπτωση που ζητηθεί θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.