Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Επίδομα γέννας: Πότε θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης

Επίδομα γέννας: Πότε θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση για το νέο επίδομα γέννας, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Οι αιτήσεις θα γίνουν στο epidomagennisis.gr.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος γέννας αλλά και τις αλλαγές που επήλθαν με την ψήφιση του νόμου για την παροχή του επιδόματος σε πολίτες τρίτων χωρών.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός το επίδομα των 2.000 ευρώ (επιδομα γέννας) για κάθε παιδί που γεννήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη τον επόμενο μήνα γέννησης του παιδιού και μετά από αίτηση του γονέα και η δεύτερη δόση έξι μήνες μετά τη γέννηση.

Έτσι λοιπόν την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου για όλα τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί Ιανουάριο – Φεβρουάριο και έχουν καταθέσει οι γονείς τους την αίτηση, θα μπορούν να πάρουν την πρώτη δόση των χιλίων ευρώ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα να καταθέτουν αιτήσεις και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

Τι αλλάζει για τους πολίτες τρίτων χωρών

Σε ότι αφορά στους πολίτες τρίτων χωρών, σύμφωνα, δικαιούχοι των επιδομάτων γέννησης, στέγασης, παιδιού, είναι οι γονείς που ζουν στη χώρα μας 12 αντί για 5 χρόνια που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η κυβέρνηση άλλαξε τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και των τριών επιδομάτων του υπουργείου Εργασίας σε πολίτες τρίτων χωρών.

«Για να πάρεις επίδομα από την κοινωνική και προνοιακή πολιτική της χώρας πρέπει μόνιμα και νόμιμα να ζεις στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια. Έτσι ώστε να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα του συστήματος αλλά και να υπάρχει ένας βιοτικός δεσμός μεταξύ του πολίτη και του Έλληνα», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.