Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Πότε θα λειτουργήσει πλήρως ο χώρος της παλαιάς Λαχαναγοράς ρωτά το Ανυπότακτο Αγρίνιο

Η παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο», με επικεφαλής τον Στ. Μερμίγκη, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Β. Φωτάκη και  τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, επανέρχεται στο θέμα της λειτουργίας της παλαιάς δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης λειτουργίας του κτιρίου, παρά μόνο η συνέχιση αποσπασματικών δράσεων».

«Με αυτό μας το σημείωμα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή τη δέσμευσή της για πλήρη και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την άμεση σχεδίαση και υλοποίηση της», καταλήγει η παράταξη.

κ. Πρόεδρε, με προφορικό του ερώτημα ο επικεφαλής της παράταξής μας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο επανέφερε, στην πραγματικότητα, ένα ερώτημα, το οποίο καταθέσαμε εγγράφως στις 25 Αυγούστου του 2017 και το οποίο αφορούσε την παραλαβή της λαχαναγοράς και το σχεδιασμό της χρήσης της, για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή της.

Από την απάντηση που μας δόθηκε, εύκολα συμπεράνουμε, ότι μέχρι σήμερα και παρά τις όποιες εκείνη την εποχή εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης λειτουργίας του κτιρίου, παρά μόνο η συνέχιση αποσπασματικών δράσεων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους περισσότερο ένα αίσθημα εγκατάλειψης της κτιρίου συντηρούν στους πολίτες, παρά την σχεδιασμένη και συνεχή λειτουργία του.

Εξ όσων γνωρίζουμε, πέρα από την απάντηση που μας δόθηκε, συστάθηκε μια επιτροπή από αγρινιώτες καλλιτέχνες και την αντιδήμαρχο πολιτισμού, για να διερευνήσει το θέμα και να καταλήξει στον ορισμό των χρήσεων και της λειτουργίας των χώρων, αλλά μέχρι σήμερα η λειτουργία αυτής της επιτροπής κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν έχει δώσει.

Με αυτό μας το σημείωμα θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή τη δέσμευσή της για πλήρη και οργανωμένη λειτουργία του χώρου και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την άμεση σχεδίαση και υλοποίηση της.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Εγώ θα πρότεινα να την πουλήσουμε σε ιδιώτες. Έτσι για να τη σπάσουμε στο Μερμίγκη! Βρες λεφτά για υπαλλήλους Στέλιο κι ότι γουστάρει η παρέα!

  2. Ο βλάκας

    Πολύ καλά κάνει το Ανυπότακτο Αγρίνιο και τοποθετείται για το εσωτερικό της παλιάς λαχαναγοράς. Ωστόσο θα μας ενδιέφερε και η θέση του για τα πανό που «κοσμούν» μόνιμα το εξωτερικό της καθώς επίσης και για τις «εικαστικές παρεμβάσεις» στο μνημείο και στα μάρμαρα της παρακείμενης πλατείας Δημάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.