Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Πότε ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

xrei tameia
Έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, θέλει το υπουργείο Εργασίας να τεθεί εν ισχύ η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση που, υπό προϋποθέσεις, παρέχει έως 120 δόσεις για αποπληρωμή χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, θέλει το υπουργείο Εργασίας να τεθεί εν ισχύ η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση που, υπό προϋποθέσεις, παρέχει έως 120 δόσεις για αποπληρωμή χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ετοιμάζεται πυρετωδώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, με στόχο η διαδικασία να είναι απλή και να μην προκύψουν εμπλοκές και προβλήματα που θα ταλαιπωρούν τους οφειλέτες.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προκύπτει ότι έως 50.000 ευρώ, ανώτατο όριο οφειλής για ένταξη στη ρύθμιση, υπάρχουν 1.062.626 οφειλέτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με τη συνολική οφειλή, να υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των οφειλετών που δυνητικά μπορεί να ενδιαφερθούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ένα σημαντικό αριθμό οφειλετών «βγάζουν εκτός ρύθμισης» εντούτοις στο υπουργείο Εργασίας γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Σε κάθε περίπτωση οι όροι που έχουν τεθεί από την σχετική υπουργική απόφαση, για ένταξη στη ρύθμιση είναι οι εξής:

-Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.
-Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα ή νομικά πρόσωπα των οποίων οι οφειλές προς τα ταμεία υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.
-Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα, με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τα ταμεία δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.