Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Πού θα βρίσκαμε χρήματα χωρίς προγράμματα όπως η ΒΑΑ;

baa

Υπάρχει κανείς που να μην χαίρεται με την έγκριση του σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Αγρινίου που εγκρίθηκε χθες από τον Περιφερειάρχη;

Δεν μπορώ να το φανταστώ. Κατά πόσον θα είναι εργοτάξιο η πόλη τα επόμενα χρόνια και κατά πόσο θα αλλάξει η πόλη ριζικά, μπαίνοντας στον κατάλογο των «πράσινων και έξυπνων» πόλεων μένει να το δούμε.

Καθώς όμως κάμποσος  κόσμος θα βρει δουλειά και σίγουρα πολλά πράγματα θα γίνουν, δύο θέματα δεν πρέπει να ξεχνάμε. Να ελέγξουμε τις διαδικασίες αλλά χωρίς να είναι το θέμα μας να εμποδίσουμε ό,τι πάει να γίνει.

Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι, καθώς εύκολα εδώ και πολλά χρόνια κράζουμε «τα ΕΣΠΑ» και τα διακρατικά και ευρωπαϊκή προγράμματα, να σκεφτούμε πού θα βρούμε πόρους αύριο μεθαύριο αν μείνουμε μοναχούλια μας, χωρίς Ευρώπες και άλλα τέτοια τέρατα.

Ναι, διασπαθίστηκε πλούτος στην Ελλάδα, από όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ ακόμη, σε προγράμματα, χρήμα τελικά δικό μας. Ναι, μπήκαν λάθος προτεραιότητες και ναι, το κράτος εκχώρησε εξουσία σε απίθανους «επενδυτές». Αλλά η Ελλάδα που θα έβρισκε σήμερα τα χρήματα να τα δώσει στο Αγρίνιο για να κάνει αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα της ΒΑΑ;

Πριν απαντήσετε μια είδηση που διάβαζα χθες για τον «Δημόκριτο» το σπουδαίο ερευνητικό κέντρο που διαθέτει η χώρα. Οι ερευνητές, λοιπόν, στον «Δημόκριτο» που ασχολούνται με την εξέλιξη των καρκίνων και άλλων ασθενειών πληρώνονται μόνο τον μισθό τους από την Ελλάδα. Το φως, το νερό, το τηλέφωνο, οι συνεργάτες, η έρευνα, πληρώνονται ή από χορηγούς που βρίσκουν οι επιστήμονες ή από… ΕΣΠΑ!

Οπότε, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί μπορεί να πάθουμε αυτό που ευχόμαστε.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  ΧΑΧΑΧΑ αστείο άρθρο…

  Ο νεοέλληνας είπε ΌΧΙ στο ΕΣΠΑ! Τί δεν καταλαβαίνετε;

  Έργα θα συνεχίσουν να γίνονται και με τη δραχμή. Θα έρχεται το κόμμα (αν έχουμε κομμουνισμό) ή η αστυνομία (αν έχουμε χούντα) και θα αναγκάζουν τον περίφφανο σανοφάγο νεοέλληνα να δουλέψει ΤΖΑΜΠΑ!!

  ΧΑΧΑΧΑ

  Θα φάτε καλά νεοέλληνες, δεν είδατε τίποτα ακόμα!!

 2. Ιανός Καίσαρ

  Το Αγρίνιο θα γίνει λες και έπεσε ο πύραυλος του Κιμ και αν κρίνουμε από τη κακογουστια των ελάχιστων μέχρι τώρα παρεμβάσεων, μόνο έξυπνη πόλη δεν θα θυμίζει.
  Άλλο ιστορικό κέντρο και άλλο εμπορικό.
  Συμφωνείς Γιάννη μ’ ;

 3. ευπλους

  Ωραια ιδεα οι πρασινες νησιδες στα ρεμματα της πολης και καλο θα ειναι να συνδιαστουν με πεζοπορικες και ποδηλατικες διαδρομες.

 4. Ακης Ροδίτης

  Μη το κουράζετε σύντροφοι! Μόνο οι αριστεροί ξέρουν να κάνουν εργα και παρεμβάσεις! Οι δεξιοί φελελεδες, εκτός από κακόγουστοι, κακοί άνθρωποι, γερμανοτσολιάδες, φασιστες, ρατσιστές και βλάκες πού δεν μονιμοποιούν οτι σύμβαση και πρόγραμμα υπάρχει αφού “λεφτά υπάρχουν” (μαζί με τα λεφτοδεντρα) εχουν κι ενα “ταμπού” με το Ευρώ και με το ΕΣΠΑ….

  Υ. Γ. Να αγιάσει η καρέκλα σου Σοιμπλε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.