Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Που εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Που εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Eπιβάρυνση της κατάστασης στην περιοχή της Ναυπάκτου αλλά και διασπορά του ιού στο Νομό δείχνουν τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε προχθές και χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Το Σάββατο ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 187 νέα κρούσματα κατανέμοντας δύο κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τις νεωτέρες πληροφορίες πρόκειται για δύο νεαρούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα από τη Ναύπακτο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων το ένα στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για άνδρα από την παράλια περιοχή του Ξηρομέρου.

Σε κάθε περίπτωση η επιστημονική κοινότητα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς η συγκυρία που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι το φθινόπωρο το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα είναι διαθέσιμο και αυτό θα επηρεάσει θετικά την πορεία της επιδημίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεχίζονται οι δωρεάν δειγματοληψίες στο Αγρίνιο 

Στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου έγινε γνωστό  ότι από την τρέχουσα εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη από 8:30πμ έως 10:30πμ, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αγρινίου θα παραβρίσκεται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου για την διενέργεια δωρεάν PCR τεστ μοριακής ανίχνευσης για τον Κορωνοϊό .

Το τεστ απευθύνεται σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.α), καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση ασφαλών αποστάσεων) και να προσκομίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.