Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Που κατανέμονται τα κρούσματα της Δευτέρας στην Αιτωλοακαρνανία

Που κατανέμονται τα κρούσματα της Δευτέρας στην Αιτωλοακαρνανία

Iδιαίτερα υψηλός υπήρξε και χθες, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων που κατένειμε  ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία.  Συγκεκριμένα στο Νομό μας χρέωσε τα 25 από τα 2198 πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής : 12 στο Αγρίνιο, τέσσερα στο Μεσολόγγι, τρία στο Νιοχώρι, δύο στη Ναύπακτο και από ένα σε Παναιτώλιο και Φυτείες. Για δυο δεν είναι γνωστά τα στοιχεία . Καλύπτουν το ηλικιακό φάσμα από 21 έως 78 ετών και πρόκειται για 13 άνδρες και 10 γυναίκες.

Επιφυλακή για το Γηροκομείο Αγρινίου 

Aνησυχία ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως στο Γηροκομείο Αγρινίου χθες εντοπίστηκε το 8ο κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα το τρίτο σε ηλικιωμένη.

Η τρόφιμος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου πλέον νοσηλεύεται και παρακολουθείται η πορεία της υγείας της.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής να είναι σε εγρήγορση για το απευκταίο ενδεχόμενο της νοσηλείας και άλλων ηλικιωμένων.

Η κατάσταση θα παρακολουθείται σε καθημερινή βάση με τη διενέργεια rapid τεστ ανα διήμερο και μοριακού ανα τριήμερο.
Έκκληση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Το γεγονός πως επτά απο τα χθεσινά κρούσματα αφορούν το δήμο Μεσολογγίου επιβεβαιώνει τα γραφόμενα ανακοίνωσης του Νοσοκομείου της πόλης.

«Σε λίγο καιρό η Θεσσαλονίκη θα μοιάζει ανέκδοτο με το τι μπορεί να ζήσει και το δικό μας Νοσοκομείο», ανέφερε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου απευθυνόμενη στους πολίτες και καλώντας τους να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα και τις οδηγίες.

«Αν στο πρώτο lockdown είχαμε ελάχιστη διασπορά, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα υποτιμάμε… Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνονται αρκετά κρούσματα COVID-19 στην περιοχή μας και σε Δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

  

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.