Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Που μεταφέρονται τα αδέσποτα από τον δήμο Αγρινίου

Που μεταφέρονται τα αδέσποτα από τον δήμο Αγρινίου

Αντιδράσεις και πολλές απορίες προκάλεσαν οι εικόνες της μεταφοράς αδέσποτων με όχημα του δήμου Αγρινίου που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες από πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Η ανησυχία για την τύχη των ζώων έκδηλη στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί στα social media ενώ το ερώτημα είναι που μεταφέρονται τα ζώα.

Το agrinionews.gr απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο και έλαβε την απάντηση πως τα συγκεκριμένα αδέσποτα μεταφέρονται στον γνωστό χώρο που χρησιμοποιείται στην περιοχή της Στράτου (είναι 15 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο) όπου υπάρχουν ταΐστρες.

Εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την απορία του που παίρνει διάσταση το γεγονός τονίζοντας πως είναι γνωστό που οδηγούνται τα ζώα και γνωστή η διαδικασία καθώς τα αδέσποτα συλλέγονται όταν προηγείται η καταγγελία και εξετάζονται από κτηνίατρο ενώ- όπως προβλέπεται- στη συνέχεια αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Έκανε  εξάλλου λόγο για καλή συνεργασία με τη Φιλοζωική Οργάνωση.

Όπως και να έχει το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων στο Αγρίνιο είναι σοβαρό και η κατασκευή του καταφυγίου για το οποίο υπάρχει χρηματοδότηση θα είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν θα επιλύσει το πρόβλημα καθώς θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 40-50 ζώα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Στράτου άλλωστε έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες κατά καιρούς από Φιλόζωους.

Ουδείς θα διαφωνήσει με την ανάγκη να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων αλλά και να απαντηθεί το ερώτημα που έχει τεθεί από πολλούς -όπως το Ανυπότακτο Αγρίνιο- για το πόσα ζώα περισυλλέγησαν από τον Δήμο Αγρινίου τα προηγούμενα χρόνια, πόσα εμβολιάστηκαν, πόσα σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, πόσα υιοθετήθηκαν και πόσα επανεντάχτηκαν στο περιβάλλον τους.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν και διακινούνται στα social media.

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Άκης Ροδίτης

  Εγώ πάντως στις φωτογραφίες δεν βλέπω ούτε αδέσποτα ούτε υπάλληλο οδηγό του οχήματος…

 2. Γεωργιος Μηνας

  Οδηγούνται σε ειδικό χώρο ή απλά μετά τίθεται το πρόβλημα στην Στράτο; Εγώ πάντως που μένω στην Στράτο δεν έχω δει ούτε χώρο ούτε ταιστρες, και ενώ πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν αδέσποτα τώρα έχει γεμίσει, ποια είναι η μοίρα των αδέσποτων; οι ρόδες τον αυτοκινήτων στην καλύτερη των περιπτώσεων, Το να μεταφέρονται τα αδέσποτα μακρυά από την πόλη δεν είναι λύση αν υπήρχε ειδικός χώρος δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αλλά όταν τα <> αγελοποιουνται με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών και επιθέσεων τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους, όσο για την φιλοζωικη….. Άλλο θέμα….

 3. Όχι άλλο Ροδίτη, Πάριο και Αλεξίου

  Εσύ το μόνο που βλέπεις είναι το ολόγραμμα του δημάρχου σε κάθε σου βήμα.
  Πως να διακρίνεις ένα δ.χ αμάξι στο πουθενά που το πήγαν προβοκάτορες για φωτογραφίες.
  Έχεις καταντήσει αηδία.

 4. ΘΥΜΙΟΣ

  Ρε παιδιά δίκιο έχει ο Ροδίτης. Αμάξι του δήμου φαίνεται. Αδέσποτα δεν φαίνονται πουθενά στις φωτογραφίες, ούτε και μέσα στη κλούβα της καρότσας. Ο οδηγός του οχήματος μπορεί να πέρασε για άλλο λόγο από εκεί.

 5. Διαζυγιολογος

  Εγώ πάντως βλέπω οδηγό την Σταρακα.

 6. αντιφά σκυλοπατέρας

  Δύο κι ένα κάνουν τρία και ο μπακλαβάς γωνία. Όποιος νομίζει ότι με τις παραπάνω φωτογραφίες μπορεί να στηρίξει κατηγορίες να πάει στον εισαγγελέα. Αν όχι, μόλις έκανα τράκα 2 ευρώ από μια γειτόνισσα και πάω να φάω μια μπουγάτσα.

 7. Νικος

  Ήθελα να γράψω πολλά και διάφορα άλλα μόλις διάβασα το σχόλιο από το γραφείο τύπου του Δημάρχου,μου κόπηκε η όρεξη….
  Αν γίνεται ας μην αλλάξει γυαλιά,ας αλλάξει πόλη….χάρη θα μας κάνει….

 8. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

  Το ζήτημα με τα αδέσποτα , όπως φαίνεται και από τα σχόλια, έχει ξεφύγει από το πεδίο της σοβαρότητας και έχει κατανήσει οπαδικό. Τα αδέσποτα παντού και πάντα είναι πρόβλημα, ιδιαίτερα μέσα στον αστικό ιστό.Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν αντιμετωπίζεται με συναισθηματισμούς , αλλά με την ψυχρή λογική. Με την υγεία των δημοτών δεν μπορεί να παίζει κανείς, όσο “φιλόζωος” και αν είναι. Τώρα, την ανακοίνωση του Ανυπότακτου Αγρινίου περί “επανένταξης των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον ” , ομολογώ, δεν την κατανοώ. Έχουν τα αδέσποτα σκυλιά φυσικό περιβάλλον; Ήμαρτον! Λίγη σοβαρότητα από δημοτικές παρατάξεις δεν βλάπτει! Δεν γίνεται αντιπολίτευση έτσι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.