Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Πού είναι το φίλτρο του πλυντηρίου μου; Πρέπει να το καθαρίσω;

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το πλυντήριο σας λειτουργεί στο 100 τοις εκατό με αυτήν την ελάχιστα γνωστή συμβουλή συντήρησης και πως ένας υδραυλικός στην Αθήνα θα σας είναι χρήσιμος μόνο κατά την εγκατάσταση του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για την παγίδα χνούδι στο στεγνωτήριο και φροντίζουν να το καθαρίζουν τακτικά. Γνωρίζατε όμως ότι το πλυντήριο σας διαθέτει παρόμοιο φίλτρο που πρέπει επίσης να καθαρίζεται εξίσου συχνά; Τα φίλτρα πλυντηρίου παγιδεύουν οτιδήποτε, από χνούδι έως τρίχες και πρέπει να διατηρούνται καθαρά για να διατηρούν τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου σας.

Πού είναι το φίλτρο στο πλυντήριο ρούχων;

Για να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου σας πρέπει πρώτα να ξέρετε πού είναι. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να εντοπίσετε το φίλτρο στο μηχάνημά σας είναι να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατόχου του. Εάν δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο εγχειρίδιο κατόχου, ακολουθούν μερικά μέρη για να αναζητήσετε το φίλτρο:

  • Στο μπροστινό μέρος της μονάδας πίσω από μια μικρή πόρτα.
  • Στο τέλος του σωλήνα αποστράγγισης.
  • Κάτω από το κάλυμμα του αναδευτήρα.
  • Κατά μήκος του πάνω χείλους του τυμπάνου του πλυντηρίου.

Ακόμα καμία τύχη; Είναι πιθανό το πλυντήριο σας να μην έχει καθόλου φίλτρο. Τα περισσότερα νεότερα, υψηλής απόδοσης πλυντήρια βασίζονται σε ένα φίλτρο στην αντλία που καθαρίζεται αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη συντήρησης και ξεμπερδέψατε από το ερώτημα πως να επισκευάσετε τις οικιακές σας συσκευές.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου σας

Ένας συνδυασμός απορρυπαντικού, σκόνης, μαλλιών και χνουδιού μπορεί να φράξει ένα φίλτρο αρκετά γρήγορα. Ένα φραγμένο φίλτρο περιορίζει την αποτελεσματικότητα του πλυντηρίου και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερες αποθέσεις χνουδιού στα ρούχα καθώς και σε κακή αποστράγγιση.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να καθαρίσετε το φίλτρο σας είναι να το αφαιρέσετε από τη μονάδα και να το μουλιάσετε σε ζεστό νερό, χαλαρώνοντας τυχόν φράγματα ή παγιδευμένα υπολείμματα. Εάν το φίλτρο δεν μπορεί να αφαιρεθεί, καθαρίστε το με πινέλο. Μερικά φίλτρα είναι μιας χρήσης, οπότε αντί να τα καθαρίζετε μπορείτε απλά να τα πετάξετε και να το τοποθετήσετε καινούργιο.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα που απαιτεί περισσότερη λύση παρά απλώς τον καθαρισμό του φίλτρου; Τότε επικοινωνήστε με το Episkeuazo.gr και αμέσως θα σας εξυπηρετήσουν με το πρόβλημα σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.