Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Πράσινη Βίβλος: Περιβάλλον και καινοτόμες ενεργειακές πολιτικές σε πρώτο πλάνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πράσινη Βίβλος: Περιβάλλον και καινοτόμες ενεργειακές πολιτικές σε πρώτο πλάνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Δικός μας στόχος να φέρουμε την ενέργεια στη Δυτική Ελλάδα για να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα της ενέργειας», κατέληξε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, στην εκδήλωση  «Δρόμοι Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8th Regional Growth Conference υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εστίασε στο πώς και ποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει η Ενεργειακή πολιτική στις Περιφέρειες.

Κατόπιν του χαιρετισμού του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη και της ομιλίας του Υφυπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμου Θωμά, το λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, κάνοντας μία ανασκόπηση των ενεργειών και πρωτοβουλιών της περιφερειακής αρχής προς την κατεύθυνση της άρτιας υλοποίησης της Ενεργειακής Πολιτικής το προσεχές διάστημα.

Κλείνοντας την ομιλία του, σε μία κίνηση με μεγάλο συμβολισμό, ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε στον Υφυπουργό, κ. Θωμά, αντίγραφο της Πράσινης Βίβλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την καινοτομία, την πράσινη επιχειρηματικότητα και τις βιώσιμες πόλεις.

Η Πράσινη Βίβλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραδόθηκε στα χέρια του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους Δήμους -εσχάτως η Πράσινη Βίβλος παρεδόθη και στον Δήμαρχο Αγρινίου- δείχνοντας τη βούλησή της να θέσει σε πρώτο πλάνο το «πράσινο» αύριο για την περιοχή μας.

Τα περιεχόμενα της Πράσινης Βίβλου είναι:

  1. Η ψηφιοποίηση ως βασικός παράγοντας ενεργοποίησης των Έξυπνων Πόλεων.
  2. Έξυπνα κτίρια σε έξυπνες πόλεις (τεχνολογίες, πολιτικές, καλές πρακτικές) – εστίαση σε ενεργειακή εξοικονόμηση κτιρίων- ζωντανά εργαστήρια.
  3. Έξυπνος Δημόσιος φωτισμός (τεχνολογίες, πολιτικές, καλές πρακτικές).
  4. Ο ρόλος των δεδομένων (ανοιχτά δεδομένα).
  5. Πλάνο Δράσης για την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε Δημόσια Προγράμματα Χρηματοδότησης.
  6. Περιεχόμενο και προδιαγραφές για Πράσινες Συμβάσεις, κυρίως στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων και του δημόσιου φωτισμού.
  7. Πλάνο δράσης και προτάσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του ήδη εγκατεστημένου εξοπλισμού σε πόλεις.
  8. Ο ρόλος του οικοσυστήματος καινοτομίας-Εμπλοκή ιδιωτικών φορέων και ειδικά νεοσυσταθεισών επιχειρήσεων- συνεργασία με την αγορά.

Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από ομιλίες της εκδήλωσης:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.