Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρεμιέρα πεζοδρομήσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο του Αγρινίου

Με διαφορετικό (κυκλοφοριακό) τοπίο εμφανίζεται από σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, το κέντρο της πόλης του Αγρινίου καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτεταμένων πεζοδρομήσεων.

Ειδικότερα, έγινε πλήρη πεζοδρόμηση των οδών που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία και τμήματος της Παπαστράτου, τμήματος της οδού Βότση και του άνω τμήματος της πλατείας 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα). Οι πεζοδρομήσεις σε αυτή τη φάση δεν συνοδεύονται από εργασίες.

Τι αλλάζει:

Α. πλήρη πεζοδρόμηση των οδών που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία:

 • πεζοδρόμηση οδού Αναστασιάδη από τη διασταύρωση με την οδό Βότση και πεζοδρόμηση της οδού  Μπαϊμπά από την κεντρική πλατεία μέχρι τη συμβολή με την οδό Κύπρου.
 • πεζοδρόμηση της οδού Ι. Σταϊκου από τη διασταύρωση με την οδό Γρίβα μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και πεζοδρόμηση της οδού Σαλάκου από την  πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Καζαντζή. Διευκρινίζεται ότι,  η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου  θα επιτρέπεται και  στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι.Σταϊκου ο πεζόδρομος θα  διακόπτεται.
 • πεζοδρόμηση της οδού Π. Σούλου στο τμήμα της από κεντρική πλατεία έως τη συμβολή με την οδό Αφων Παναγοπούλου.

Β. επέκταση πεζοδρόμησης της οδού Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Σπ. Τσικνιά (πρώην Τσαλδάρη) έως οδό Δημοτσελίου. Διευκρινίζεται ότι, η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Αμαλίας Φλέμιγκ (δρόμος από πλατεία Ξηρομέρου προς οδό Λουριώτου) θα επιτρέπεται και στη διασταύρωση  των οδών Παπαστράτου και Αμαλίας Φλέμιγκ ο πεζόδρομος θα διακόπτεται.

Γ. πεζοδρόμηση του άνω τμήματος της πλατείας 28ης Οκτωβρίου-(Καραπανέικα) (οδός που αρχίζει από την οδό Γοργοποτάμου κινείται περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην οδό Κακαβιά). Στον πεζόδρομο περιλαμβάνεται και τμήμα του οδού Γλέζου – Σάντα από την οδό Καψάλη έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Δ.  Πεζοδρόμηση της οδού Βότση, από κτίριο του Δημαρχείου έως την οδό Αναστασιάδη.

Διευκρινήσεις για κυκλοφορία-στάθμευση  

 1. Οι θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν ήδη εντός των πεζοδρομούμενων οδών είναι συνολικά 3 και συγκεκριμένα: 2 θέσεις επί της οδού Βότση και 1 θέση επί της οδού Ι.Σταϊκου. Οι θέσεις αυτές δεν καταργούνται και παραμένουν ως έχουν. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, η είσοδος οχημάτων ΑΜΕΑ στους πεζοδρόμους επιτρέπεται όλο το 24ωρο και σαφώς επιτρέπεται και η στάθμευση στις ειδικές θέσεις ΑΜΕΑ. Αυτό που ισχύει ήδη και δεν αλλάζει  είναι ότι,  στις θέσεις που προβλέπονται για φορτοεκφόρτωση, δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων αλλά επιτρέπεται μόνο η στάση για φορτοεκφόρτωση.
 2. Σχετικά με τη γραμμή της Αστικής Συγκοινωνίας η οποία διέρχεται από την οδό Αναστασιάδη και την οδό Μπαϊμπά, δεν υπάρχει καμία αλλαγή και η γραμμή εκτελείται κανονικά.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πεζοδρόμων του Δήμου Αγρινίου απαγορεύεται απολύτως η κίνηση και στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών τους πεζόδρομους και επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση :

 1. Η κυκλοφορία όλο το 24ωρο, των οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών, των αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, οχημάτων του Δήμου, οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών, οχήματα ΕΛΑΣ, πυροσβεστικής κλπ καθώς και οχήματα για έκτακτες ανάγκες.
 2. Η κίνηση (όχι η στάθμευση) επιβατικών αυτοκίνητων μεταφοράς ανάπηρων που έχουν ειδική κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ και ανήμπορων υπερήλικων από και προς την μόνιμη κατοικία τους ή για ειδικούς ιατρικούς λόγους και εφόσον ο προορισμός βρίσκεται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών.
 3. Η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων, επιτρέπεται αυστηρά κατά τις ώρες από 7:00π.μ.- 9:30π.μ., για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών.
 4. Επιτρέπεται η κίνηση αυτοκίνητων ιδιωτικής χρήσεως από και προς ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων ιδιοκτησιών, που βρίσκονται εντός των πεζοδρομημένων περιοχών και ανήκουν σε κάτοικους του πεζόδρομου. Για τους εν λόγω πολίτες χορηγείται ειδική άδεια περιορισμένης χρονικής ισχύος από τον Δήμο και αναφέρει το χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
 5. Η κίνηση οχημάτων που εκτελούν μετακομίσεις οικοσκευών από ή προς την περιοχή, τροφοδοσίας καύσιμων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων κατεδαφίσεων ή εκσκαφών, καθώς και σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια του Δήμου.

Η υπάρχουσα θέση στάθμευσης οχημάτων ΤΑΧΙ μεταφέρεται επί της οδού Αναστασιάδη στη συμβολή με την οδό Βότση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Αλεκος

  παιιδα ειναι που ναι το κεντρο σκατα …..τωρα να δειτε μποτιλιαρισμα που εχει να γινει…Πλεον με αυτοκινητο στο κεντρο δυσκολο κομματι

 2. Ανώνυμος

  Epitelous epipleon pezodromia gia tis oures exw apo trapezes kai deko…mhn kollhsoume kana koronaio pou 8erizei tous etoimo8anatous me 1000 provlimata ugeias.

 3. Ανώνυμος

  Ρε παιδιά που είναι ο άλλοτε λαλίστατος εμπορικός σύλλογος να μας πει την άποψή του για τις πεζοδρομήσεις ή μήπως σιωπά λόγω συγγένειας;

 4. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Εμείς εδώ αντί να ανοίγουμε δρόμους τους κλείνουμε για να βάλουμε τραπεζοκαθίσματα και να εισπράττει ο Δήμος.
  Γεια σου δήμαρχε με τα έργα σου.
  Αντί να λύσεις το πρόβλημα της καθαριότητας ,αντί να κόψεις κανένα χορτάρι από τα προαύλια των σχολείων,αντί να λύσεις το πρόβλημα της δυσοσμίας με τις λαϊκές αγορές εσύ κλείνεις δρόμους πιστεύοντας ότι η αγορά θα κινηθεί καλύτερα.Να δω που θα κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα που λες ότι θα βάλεις.Μπορεί στους πεζόδρομους.
  Φαίνεται δήμαρχε βρίσκεσαι αλλού και όχι στο Αγρίνιο.
  Βέβαια πρόσχημα είναι αυτό γιατί θα δείτε πόσα τραπεζάκια και καρέκλες θα ξεφυτρώσουν.

 5. ΑΡΗΣ

  ΚΑΘΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ,, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ…. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΛΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΑ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.