Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Ένα προαύλιο διχάζει το Κρύο Νερό

Ένα προαύλιο διχάζει το Κρύο Νερό

Σε πεδίο αντικρουόμενων απόψεων και αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί κατά τα φαινόμενα ο προαύλιος χώρος του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου του Κρύου Νερού, στην τοπική κοινότητα Νερομάννας του Δήμου Αγρινίου.

Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το agrinionews.gr εκφράζοντας εντονότατα παράπονα για το γεγονός ότι το προαύλιο είναι ξεκλείδωτο και αποτελεί εστία μόλυνσης καθότι άτομα που συχνάζουν σε αυτό δεν σέβονται το χώρο και τη δημόσια υγιεινή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ως κάτοικος του χωριού Κρύο Νερό θα ήθελα να γνωστοποιήσω ένα φλέγον θέμα τον τελευταιο καιρό στο χωριό μας, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται, με τη συγκατάθεση μαλιστα και δημοτικών φορέων.

Ο προαύλιος χώρος του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου, κατόπιν καταγγελιών που έγιναν λόγω πλημμελούς καθαριότητας και μεγάλου κίνδυνου για την δημόσια υγεία αποφασίστηκε να κλειδωθεί. Ωστόσο, προ ημερών ο Πρόεδρος της Κοινότητας ήρθε αυτοπροσώπως στο χώρο του σχολείου και έβγαλε την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα το προαύλιο να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε επιτήδειους, με αποτέλεσμα να επανέρχεται η ασυδοσία στο χώρο. Ως υπεύθυνος για την μέριμνα και την φροντίδα των σχολικών επίτροπων ο κ. Αντιδήμαρχος και η Προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας Αγρίνιου δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους;». 

Επισύναψε μάλιστα και φωτογραφικό υλικό στο οποίο φαίνεται κομμάτι χαρτιού υγείας (πιθανώς και χρησιμοποιημένο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει), πεταμένο στο χώρο.

Δράττοντας της ευκαιρίας, το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Χρήστο Ζαρκαβέλη, ο οποίος ανέφερε ότι από μεριάς του ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε προ διαστήματος σε σφράγισμα των προαυλίων των σχολείων της δικαιοδοσίας του, ως ορίζει ο νόμος και ως όφειλε. Ερωτώμενος αναφορικά με την κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω στο Κρύο Νερό, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ουδεμία καταγγελία που να έχει φτάσει στα χέρια του.

Ακολούθως, σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, κ. Αθανάσιο Κατσιμάρδο, τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει αποτελέσει πεδίο «διαμάχης» στο χωριό. «Είναι ο μοναδικός χώρος που υπάρχει διαθέσιμος για τα παιδιά να παίζουν. Έχουμε καταλήξει μέχρι και στον Εισαγγελέα για την υπόθεση αυτή. Ανοίξαμε το προαύλιο και το φροντίζουμε και το καθαρίζουμε, για να υπάρχει ένας χώρος ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν. Μάλιστα σήμερα είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο χώρο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε ευπρεπέστατη κατάσταση και καλώντας μάλιστα οποιονδήποτε το επιθυμεί να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.