Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Προχωράνε οι διαδικασίες κατασκευής προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου στην Τρύφου

Προχωράνε οι διαδικασίες κατασκευής προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου στην Τρύφου

Προχωράνε οι διαδικασίες για το στήσιμο της προτομής, της αείμνηστου ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου στο χωριό Tρύφου Ξηρομέρου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας), στον τόπο που γεννήθηκε.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, που γεννήθηκε στην Τρύφου ήταν η «ομορφότερη άσχημη» του κινηματογράφου, όπως την αποκαλούσαν και αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η πρόταση της Επιτροπής, «αγκαλιάστηκε» από όλους τους Ξηρομερίτες και είναι μια οφειλόμενη απόδοσης τιμής στη μνήμη της, αφού φέτος συμπληρώνονται 123 χρόνια από τη γέννηση της ηθοποιού.

Στην ομάδα “Τρύφος – Βούστρι: Το χωριό μας”, η επιτροπή για την κατασκευή προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου, υπογραμμίζει:

Έχοντας την ευθύνη της υλοποίησης της προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο που μας έχει εμπιστευτεί με τα χρήματα του κατά πρώτον, και τους υπόλοιπους φίλους και χωριανούς κατά δεύτερον, ότι τα χρήματα τους είναι στο έργο και ελπίζουμε με το πέρας της δοκιμασίας που βιώνουμε να υλοποιηθεί!

Ελπίζουμε να μην μπουν άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας αυτή …
Ας έχουμε στόχο την ανάδειξη του τόπου μας με την δημιουργία της προτομής σαν μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας !
Βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο !
Εκ της επιτροπής!

(Η εικόνα είναι από το πρόπλασμα της ηθοποιού και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον γλύπτη από τον οποίο πήραμε την έγκριση για την δημοσίευση μέρος του έργου του, πριν καιρό κυκλοφόρησαν χωρίς την άδεια του φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα του έργου, θα παρακαλέσουμε όσους έχουν αυτές τις φωτό να διαγραφούν για αποφυγή ποινικών διώξεων του γλύπτη λόγω πνευματικών δικαιωμάτων).

xiromeronews.blogspot

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.