Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Προχωρούν τα έργα στο δρόμο για τους Εγκρεμνούς (φωτο)

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις με την αντίστοιχη επιβλέπουσα υπηρεσία (Ε.Υ.Δ.Ε. Πάτρας), αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της  Κίνησης “Όλοι για τη Λευκάδα”, επισκέφθηκε το σημαντικό έργο κατασκευής του δρόμου πρόσβασης στους Εγκρεμνούς.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Στην επίσκεψη συμμετείχαν, ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γληγόρης Χρήστος, Περδικάρης Θανάσης και Σέρβος Κώστας.

Στην αντιπροσωπεία, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον επικεφαλής του εργοταξίου για την πορεία του, εξαιρετικά δύσκολου τεχνικά, έργου που οδεύει στην ολοκλήρωσή του.

Ποιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι:

  1. Ο δρόμος πρόσβασης είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένος, προ μηνών και υπολείπονται ελάχιστες εργασίες.
  2. Η κλίμακα (σκάλα) που οδηγεί στην παραλία και η οποία είναι από τα πλέον δύσκολα κατασκευαστικά τμήματα του έργου, αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι μετά τον σεισμό της 17/11/2015 και τις τεράστιες επιπτώσεις του κυρίως στη Νότια Λευκάδα, σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), μαζί με το έργο κατασκευής του δρόμου προς το Γιαλό που επίσης είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο δρόμος των Εγκρεμνών χρηματοδοτήθηκε με 2.700.000 και ο δρόμος του Γιαλού με 3.060.000 , ο οποίος και έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2018.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου υπεγράφη τον Ιούνιο του 2016, από τον τότε δήμαρχο Λευκάδας Κ. Δρακονταειδή και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Διονύσιο Μακρή.

Είναι δυο έργα τεράστιας αναπτυξιακής – τουριστικής σημασίας, όχι μόνο για την Νότια Λευκάδα, αλλά συνολικά για τον τόπο μας, μιας και οι δυο παραλίες χαίρουν παγκόσμιας φήμης.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωσή τους, γιατί όπως λέει και σωστά, ο κ. βουλευτής, ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Για τη Δημοτική Κίνηση  «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Λευκάδα, 30/7/2020

Δρακονταειδής Κων/νος

Δημοτικός σύμβουλος – πρ. Δήμαρχος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.