Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Το Προεδρείο της Β’ ΕΛΜΕ σε Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου

Το Προεδρείο της Β’ ΕΛΜΕ σε Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΛΜΕ 2Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια των τακτικών συνδικαλιστικών επισκέψεων στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ των περιοχών (Τριχωνίδας-Μακρυνείας-Βάλτου και Ξηρομέρου), που ανήκουν στην δύναμη του σωματείου , συναντήθηκε την Πέμπτη 25-1-2018 με τους συλλόγους διδασκόντων Γ/σίου και Λυκείου Θέρμου. Τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση, καθώς και για τις αποφάσεις τόσο της Β’ ΕΛΜΕ, όσο και της Γεν. Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε από την ΟΛΜΕ το Σάββατο 20-1-2018 στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα ενημέρωσε για τις νέες διατάξεις του Ν.4512/2018, ΦΕΚ 5 / Α’/17-01-2018 (πολυνομοσχέδιο), που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία – δείτε εδώ: https://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/41263-30-6, όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις», όπου εκτός των άλλων θεμάτων, περιλαμβάνει και τις τροπολογίες του Υπ. Παιδείας για το 30/ωρο (άρθρο 245) και συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (άρθρο 246) με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης. Δηλαδή επιχειρείται άμεσα η αύξηση του εργάσιμου χρόνου των εκπαιδευτικών με σαφή δυσμενή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με την Β’ ΕΛΜΕ, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τον υποβιβασμό του συνόλου των σχολείων με την χαμηλή αναμοριοδότηση-κατάταξη από το Υπουργείο Παιδείας σε αντίθεση με την πρόταση του ΠΥΣΔΕ και των δύο ΕΛΜΕ του νομού, σχεδόν του συνόλου των σχολείων της Αιτωλ/νίας, όπου θα λειτουργεί ως «Προκρούστια κλίνη» συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και ειδικοτήτων και πιθανόν με το οριστικό κλείσιμο των περιφερειακών και μικρομεσαίων σχολικών μονάδων.
Η Β΄ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει επίσης τα ακόλουθα:
Ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γ/σίου και Λυκείου Θέρμου για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ, για όλα τα θέματα του κλάδου, από την πρώτη ημέρα της εκλογής , καθώς επίσης και για τις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις αντίδρασης της ΟΛΜΕ σχετικά με τα όσα ψηφίστηκαν (ομόφωνα) πρόσφατα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Επισημάνθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών προς το Υπουργείο Παιδείας για την άρον άρον εφαρμογή τους ως συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και μάλιστα με σκαιό τρόπο, χωρίς να τους ενδιαφέρει για τον κίνδυνο της «σάρωσης» των σχολείων της υπαίθρου, ακόμα και του Αγρινίου. Το εκπαιδευτικό κίνημα και η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την εφαρμογή όλων αυτών των αρνητικών μέτρων που ψηφίστηκαν στη βουλή.
Για το λόγο αυτό το Προεδρείο του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας ενημέρωσε έγκαιρα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα πλαίσια του περιφερειακού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, όπου είχαμε καλεστεί στο Αγρίνιο την Τετάρτη 20/12/2017 για να εκθέσουμε τα προβλήματα της Δ/θμιας Εκπ/σης της περιοχής μας, όπως επίσης γνωστοποιήσαμε το υπόμνημά της Β’ ΕΛΜΕ, που καταθέσαμε κατά τη συνάντηση και στους βουλευτές και φορείς του νομού και της εκπαίδευσης. Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με όλους τους Δημάρχους στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ, με αρχή από τον κ. Δήμαρχο Αγρινίου την Τρίτη 23-1-2018, για όλα αυτά που θα έρθουν να επιβληθούν και θα επηρεάσουν το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας καθώς και για τα ειδικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά για το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού, όπως είναι το στεγαστικό, η μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Τεχνικού Γ/σίου Λυκείου Αγρινίου καθώς και του ΕΕΕΕΚ Αγρινίου στο παλαιό Νοσοκομείου που τώρα στεγάζονται μαζί σε ιδιωτικό κτίριο εκτός της πόλης. Ζητήθηκε η συμπαράστασή του, όπου εξέφρασε την στήριξη του Δήμου και ότι δεν θα δεχτή καμία συγχώνευση κατάργηση σχολείου του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
Προκειμένου να υπάρξει άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση σε κάθε απόφαση των Δήμων που αφορούν τα σχολεία ευθύνης του το Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ θα ορίσει άμεσα εκπροσώπους του στις ΔΕΠ του Ν. 1566/85
Ζητήσαμε από τους συναδέλφους να «επαγρυπνούν» και να πλαισιώσουν το σωματείο στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για την «ανόρθωσή» του στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς και να συμμετέχουν στις Γεν. Συνελεύσεις και στις άλλες δραστηριότητες που θα υπάρξουν άμεσα, που με το πολυνομοσχέδιο υπάρχει πρόβλημα λήψης αγωνιστικών αποφάσεων. Γενικό συμπέρασμα από όλους τους συναδέλφους και των δύο σχολέιων που επισπεύτηκε το Προεδρείο και αυτό θα πράττει κάθε Πέμπτη ήταν ότι:
«δεν θα γίνουμε συνένοχη στο κλείσιμο των σχολείων του νομού Αιτωλ/νίας και στις αλλαγές των εργασιακών μας σχέσεων»
Τέλος ακούσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις των συναδέλφων μας, όπου θα απασχολήσουν το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης και ώρα 7,30μμ. Στα γραφεία μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.