Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Πρόεδροι κοινοτήτων ζητούν να ερευνήσει ο δήμος Nαυπακτίας το θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά

Πρόεδροι κοινοτήτων ζητούν να ερευνήσει ο δήμος Nαυπακτίας το θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά

Επιστολή προς τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα απέστειλαν πρόεδροι επτά τοπικών κοινοτήτων, εστιάζοντας στο θέμα των αντισταθμιστικών από τα αιολικά πάρκα.

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, θέτουν ζήτημα ο δήμος να ερευνήσει το ποια πάρθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία, σημειώνοντας πως οι κοινότητές τους δεν πήραν σχεδόν τίποτα, πλην ελάχιστον εξαιρέσεων, χωρίς όμως να γίνουν ούτε οι βασικές αποκαταστάσεις των ζημιών που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Μάλιστα, «δείχνουν» προς στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο οποίος, όπως λένε, είχε επισκεφτεί την περιοχή τους, υποσχέθηκε έργα στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών που θα έπαιρνε ο δήμος, τα οποία όμως δεν έγιναν ποτέ.

Οι επιστολή υπογράφεται από τους:

Δανιήλ Νικόλαος, Πρόεδρος ΤΚ Τρικόρφου

Καλαβρουζιώτης Νικόλαος, Πρόεδρος ΤΚ Καλαβρούζας

Κοντοχρήστος Δημήτριος, Πρόεδρος ΤΚ Βελβίνας

Κωστούλας Βασίλης, Πρόεδρος ΤΚ Βλαχομάνδρας

Πολύδωρος Σταμάτης, Πρόεδρος ΤΚ Πιτσινεΐκων

Μαλλάς Παναγιώτης, Πρόεδρος ΤΚ Μολυκρείου

Αλεξόπουλος Νικόλαος, Πρόεδρος ΤΚ Μακύνειας

και αναφέρει αναλυτικά:

Προς: Τον κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας

«Κύριε Δήμαρχε,

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντισταθμιστικά από τα αιολικά πάρκα στο δήμο μας και τη συμφωνία που κάνατε ως δήμος με την εταιρία που θα κατασκευάσει το πάρκο στη θέση Μακρυνόρος.

Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε ότι ο δήμος και τα χωριά θα λάβουν κάποια σημαντικά χρηματικά ποσά ως έργα από την εταιρία αυτή, τα οποία κάνατε γνωστά για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες ώστε να τα γνωρίζουν όλοι.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στα όρια των χωριών μας κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια πέντε αιολικά πάρκα που έχουν επιβαρύνει σοβαρά τους δρόμους και το περιβάλλον. Παρότι κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφοροι εκπρόσωποι των εταιριών και εκπρόσωπος από την τότε δημοτική αρχή υποσχόμενοι διάφορα αντισταθμιστικά οφέλη, πέραν των όσων προβλέπει ο νόμος, εντούτοις τα χωριά μας δεν πήραν ποτέ σχεδόν τίποτα πλην ελαχίστων μικρών εξαιρέσεων και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έγιναν ούτε τα βασικά για την αποκατάσταση ζημιών, προστασία από πλημμύρες κλπ.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να είμαστε παρόντες στις συζητήσεις με τις εταιρίες που κατασκεύασαν τα αιολικά πάρκα, προκειμένου να υποδείξουμε ποια έργα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές μας κοινότητες.

Σας ζητάμε κε Δήμαρχε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να ερευνήσετε το σοβαρό αυτό θέμα και να φροντίσετε να λάβουν ο δήμος και τα χωριά μας έστω και τώρα ό,τι είναι πλέον δυνατό διότι η επιβάρυνση από τα έργα αυτά είναι μεγάλη και όπως σας είπαμε δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

https://www.emprosnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. made by stone

    τα αντισταθμιστικα θα τα δουν τα παιδια σας σε 20 με 25 χρονια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.