Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Η Προέδρος της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο (φωτό-video)

Η Προέδρος της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο (φωτό-video)

Πριν λίγα λεπτά αφίχθη στο Αγρίνιο η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους (11η Ιουνίου 1821). Παρίσταται τώρα στη Δοξολογία στη Μητρόπολη.

Η Πρόεδρος αφίχθη στις 11:00 και την υποδέχθηκαν έξωθεν της Μητρόπολης ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Πολύς κόσμος βρισκόταν στους δρόμους πέριξ της Μητρόπολης, τιμές απέδωσε άγημα του Πεζικού και η μπάντα του Στρατού ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο ενώ ήχησαν και οι καμπάνες. Στην οδό Τσικνιά εξάλλου παρατάχθηκαν σημαιοφόροι σχολείων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης Αγρινίου σε ειδική τελετή ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Δημάδη .

Πρόκειται  για μια από τις ελάχιστες  επίσημες επίσκεψεις Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο στη Μεταπολίτευση . Τελευταία ήταν αυτή του Κάρολου Παπούλια την 9η Μαΐου 2008 όταν παρέστη στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου.

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις υποδηλώνει τον υψηλό συμβολισμό και την αξία της επετείου», σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Η Δοξολογία τελείται ακολουθώντας τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται για την πανδημία και το «παρών» δίνει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, όπως βουλευτές, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι παρατάξεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανωνυμος

    Αυτό το αίσχος με τους τσίγκους πίσω από το άγημα το οποίο απέδωσε τιμές στην Πρόεδρο δε σκέφθηκε κανένας ανευθυνοϋπεύθυνος να το απομακρύνει; Προσβάλλει τον θεσμό της Προέδρου που επιθεωρεί ένα άγημα που τοποθετήθηκε μπροστά από τσίγκους, αλλά και το άγημα που αποδίδει τιμές μπροστά από τσίγκους.
    Εκτός του ότι εγκυμονούν κινδύνους για τους δημότες στην καθημερινότητά τους.
    Καλές οι προσπάθειες για την επισημοποίηση της απελευθέρωσης του Βραχωριού, αλλά να μην είναι “τσιγκινες”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.