Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ: να αποσυρθεί η σκανδαλώδης ρύθμιση για Λύκεια του Ξηρομέρου

Πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ: να αποσυρθεί η σκανδαλώδης ρύθμιση για Λύκεια του Ξηρομέρου

LYKEIO ASTAKOYΜε παρρησία ο Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του πως « πρόκειται για απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση» η ρύθμιση για τους αποφοίτους των Λυκείων Αστακού , Μύτικα , Βόνιτσας και Παλαίρου για τα οποία προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τα σχολεία αυτά θεωρήθηκαν σεισμόπληκτα λόγω του σεισμού που έπληξε τη Λευκάδα τον περασμένο Νοέμβρη.
Για αυτή την απόφαση έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καραμητσόπουλος, «ακυρώνει στη πράξη το δικαίωμα της ισότητας ευκαιριών των μαθητών και ειδικότερα τις ίσες ευκαιρίες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «ασκούνται πιέσεις από κόμματα και βουλευτές ώστε και άλλες περιοχές να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση» ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών διεκδικεί ένταξη στη ρύθμιση και των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών. Αναλυτικά η παρέμβαση:

Απόσυρση της σκανδαλώδους ρύθμισης της ποσόστωσης
 

Αγρίνιο 26/4/2016

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς
Με το άρθρο 51 παρ. 4 του νόμου 4369/16 για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Αυτό έγινε λόγω του σεισμού που έπληξε τη Λευκάδα τον περασμένο Νοέμβρη.
Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι στη ρύθμιση αυτή με νέο νόμο θα περιλαμβάνονται επιπλέον τα Λύκεια του Αστακού και του Μύτικα και στη συνέχεια ότι προστίθενται επίσης το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Βόνιτσας και οι Λυκειακές τάξεις της Παλαίρου. Επίσης διαβάζουμε στον τύπο ότι ασκούνται πιέσεις από κόμματα και βουλευτές ώστε και άλλες περιοχές να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση.
Θεωρώ ότι πρόκειται για απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση όσον αφορά τουλάχιστον τα σχολεία της Αιτ/νίας γιατί:
1. Όπως γνωρίζω τα σχολεία της Αιτ/νίας που εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση έκλεισαν μόνο για μία ή δύο μέρες προληπτικά για να ελεγχτούν. Είναι προφανές ότι η μη λειτουργία του σχολείου για δύο ημέρες δεν συνιστά πρόβλημα τέτοιας έκτασης ώστε οι μαθητές του να δικαιούνται ειδικής μεταχείρισης. Αν αυτό ίσχυε τι θα έπρεπε άραγε να ισχύσει για τους μαθητές των Λυκείων που για διάστημα δύο, τριών και τεσσάρων μηνών στερούνταν τη δυνατότητα αυτή λόγω των ελλείψεων καθηγητών ακόμα και βασικών ειδικοτήτων.
2. Η απόφαση αυτή έγινε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας δηλαδή της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.
3. Ο τρόπος που έγινε η όλη διαδικασία δηλαδή το «δώσε και μένα μπάρμπα» δείχνουν μεθόδευση που έγινε μέσω υπόγειων διαδρομών για εξυπηρετήσεις ημετέρων.
4. Προσβάλει και καταπατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
5. Ακυρώνει στη πράξη το δικαίωμα της ισότητας ευκαιριών των μαθητών και ειδικότερα τις ίσες ευκαιρίες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπ/ση.
Με βάση τα παραπάνω το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός είναι να αποσύρει άμεσα την παραπάνω ρύθμιση που αφορά τα σχολεία της Αιτ/νίας.
Οι μαθητές μας δεν θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και ρουσφέτια.
Θέλουν και απαιτούν ισονομία και δημόσια δωρεάν παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Δεν αγοράζεται διαφορετικά εκλογική πελατεία ΠΦΑ, πάρτε το χαμπάρι. Και η διαφοροποίησή σου Πρόεδρε, δεν λέει τίποτε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.