Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Προειδοποίηση και όχι καταστολή το «δόγμα» της ΕΛ.ΑΣ. για τα πάρτι στις πλατείες

Προειδοποίηση και όχι καταστολή το «δόγμα» της ΕΛ.ΑΣ. για τα πάρτι στις πλατείες

Να παίξουν ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό στις… πλατείες ζητά από τους αστυνομικούς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες κυρίως στην Αγία Παρασκευή. Η αστυνομία φαίνεται πως επιλέγει να ρίξει τους τόνους και να αποφύγει τις σκληρές αντιπαραθέσεις.

Οι συγκεντρώσεις κυρίως νεαρών στις πλατείες (της Αγίας Παρασκευής, στη Βαρνάβα στο Παγκράτι, στην Κυψέλη) έχουν προκαλέσει συναγερμό και η εικόνα των ΜΑΤ που εστάλησαν για να… πείσουν τους απείθαρχους νεαρούς να μην συνωστίζονται προκάλεσαν αντιδράσεις.

Για να μην πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, με εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (07.05.2020) και εστάλη σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες μετά τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής κι άλλες πλατείες, ζητά από τους αστυνομικούς να παίξουν ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό απέναντι στους νεαρούς και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην διαταγή, αφού αναφέρεται αναλυτικά στον επαγγελματισμό την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα, καθώς και στο πνεύμα συμπαράστασης και συνεργασίας με τους πολίτες, που έδειξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επισημαίνεται ότι είναι κρίσιμο και αναγκαίο να επιδείξει την ίδια στάση κατανόηση, συμπάθεια και εμπιστοσύνη προς κάθε πρόσωπο, στη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρω.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζητά ξεκάθαρα από τους αστυνομικούς να προειδοποιούν, να προσπαθούν να πείσουν και να θυμίζουν τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. «Σε περίπτωση συγκέντρωσης ατόμων ή και ομάδων προσώπων θα πρέπει να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια της πειθούς, της προειδοποίησης και της ουσιαστικής επικοινωνίας με αυτά, ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγεται η πέραν εύλογου χρονικού διαστήματος παραμονή στα σημεία αυτά και ο συνωστισμός».

Η διαταγή του Αρχηγού επίσης υπογραμμίζει: «Κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η προστασία και ασφάλεια των πολιτών, για την οποία καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, μακριά από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις».

Καταλήγοντας η διαταγή επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης συνεργασίας με τους δήμους και περιφέρειες και απευθύνεται προς Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Γενικούς Περιφερειακούς Διευθυντές, στους οποίους αναθέτει την ευθύνη της ορθής εφαρμογής των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.