Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Προετοιμάζουν επιστροφή στα μπλόκα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Κάλεσμα σε αγώνα με τα μπλόκα να προγραμματίζονται για την 23η Ιανουαρίου. Συσκέψεις θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα σε πολλές περιοχές του Νομού.

agrotes-ag.-nikolaoy-bonitsasΠροετοιμάζουν επιστροφή στα μπλόκα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας από τις 23 Ιανουαρίου.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. «Μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανωθούν άμεσα συσκέψεις, περιοδείες, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, να μην μείνει αγρότης ανενημέρωτος για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα μας», αναφέρει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνάδελφοι Αγρότες, η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρικες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση, που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.
Στις 23 του μήνα Αγρότες και Κτηνοτρόφοι θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα. Άμεσα πρέπει να οργανώσουμε και τον αγώνα μας σε τοπικό επίπεδο, το συντονισμό μας και την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.
Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.
Η επιβολή πρόσθετου τέλους – το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, σήμερα με την ενημέρωση και τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο και από τις 23 Γενάρη στο δυναμικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μην λείψει κανείς.

Κάλεσμα σε σύσκεψη
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σε συγκέντρωση – σύσκεψη το Σάββατο 14 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του ΔΣ στο δημαρχείο της Βόνιτσας. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας συντάσσεται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στέλνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.
Μέτρα όπως:
 Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.
 Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο.
 Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής.
 Η επιβολή πρόσθετου τέλους – το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» – στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
 Η επιπλέον φορολόγηση στο κρασί και το τσίπουρο.
 Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Και, βεβαίως, οι αγρότες θα υποστούμε και όλα τα άλλα δυσβάστακτα μέτρα που περιέχει το τρίτο μνημόνιο -μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους κλπ. που πλήττουν άγρια το ήδη πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο του λαού.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις της αντιδραστικής πολιτικής στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κλάδο και την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, το Σάββατο 14 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του ΔΣ στο δημαρχείο της Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Παιδιά να ανοίξει λίγο ο καιρός, όχι ακόμα… Ζακέτα να πάρετε…

 2. Ο.Χ.

  Συμφωνώ με τον αντικειμενικό. Οι καθιερωμένες ετήσιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών είναι πλέον καθεστώς και τίς αναμένουμε με χαρά.
  Ευτυχώς που θα ξεκινήσουν από Δευτἐρα 23/1. Διότι το σ/κ 21-22 θέλω να πάω στην Αθήνα.

 3. pk

  προς το γνωστο φασιστα παραπανω με τις γνωστες χοντρολα…μα…κιες που τρεμει μολις καποιος σηκωθει απ τον καναπε του κι αγωνιστει ας ξερει πως περυσι οι αγροτες παλεψαν και πετυχαν το αφορολογητο τους.δε σωθηκαν για παντα αλλα αντι να φιλαν ποδιες σαν κι εσενα πηραν την υποθεση στα χερια τους
  και εις ανωτερα φετος
  καλα ψωνια στο mall οποιος παει αθηνα….σωθηκε

 4. antikeimenikos

  Συριζαίε pk άκου ψεκασμένε για να μη σε πιάνουν κορόιδο…

  1. Το αφορολόγητο αφορά το 50% των αγροτών που δηλώνουν έως 12 χιλιάρικα. Οι υπόλοιποι έχουν έσοδα από αλλού θα φορολογουνται περισσότερο από πριν.
  2. Οι πάνω των 12 χιλ πληρώνουν 22% από το πρώτο ευρώ και ανεβαίνει.
  3. Φορολογουνται οι επιδοτήσεις.
  4. Εισφορά αλληλεγγύης και στους αγρότες.
  5. Αυξημένο αγροτικό πετρέλαιο.
  6. Αυξημένες έως 30% οι εισφορές για όλους. Αυτοί που κερδίζουν από το αφορολόγητο θα τα δώσουν πίσω πιο πολλά στις εισφορές.
  7. Έρχεται ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια.
  Κτλ….

  Ανέβα σε καμία καρότσα και πήδα όπως ο Τσίπρας και άσε τα ψεκασμενα σχόλια…

 5. pk

  Download ολο το νομο για να δουλεψει ο αυτοματισμος…ο υπαλληλος να βριζει τον αγροτη,ο αγροτης το δημοσιο,ο ταξιτζης το γιατρο κοκ αρκει να βγει λαδι η οικονομια που λειτουργει με μονο κριτηριο το κερδος
  Ειναι προφανες πως ο τυπος δεν ξερει να ξεχωρισει το λουκανικο απο αυτο που βγαζει απο πισω του
  Ενα απ αυτα που κερδισαν ηταν το αφορολογητο.ο τροπος που το κερδισαν ηταν η συσπειρωση τους μεσα απο τα μπλοκα κ τις κινιτοποιησεις…δεν τους το παραχωρησε καμια κυβερνηση…αυτη φροντισε να τους ριξει στο τσουβαλι της γνωστης μεγαλοτραπεζας.το οτι το κερδισαν σημαινει αλλον ενα χρονο ζωης
  Φαινεται πως δεν εχεις καμια ιδεα πως ειναι να βγαζεις 1000€,ποσο μαλλον 12000€,το χρονο σαν αγροτης αφου σε βολεψε το πασοκ η νδ σε μια ζεστη καρεκλα
  Αυτο που δεν καταφεραν να κανουν οι αυτοαπασχολουμενοι μικροι επαγγελματιες και φορολογουνται απο το πρωτο ευρο..
  Οι μικροι αγροτες ενωμενοι στους συλλογους τους δεν εχουν κανενα κοινο συμφερον με αυτους που προβαλλουν τα μμε κ υποστηριζουν οι φασιστες σαν εσενα
  Στα μπλοκα λοιπον και ολη η κοινωνικη συμμαχια αγρτων,εργατων,αυτοαπασχολουμενων που ανηκει στην ιδια φουρνια μαζι τους να στηριξει!
  Στο χερι μας λοιπον να παλεψουμε για να παρουν πισω και τα υπολοιπα μετρα που μας αφανιζουν
  Οι λαγοι θα λετε για το καγιεν που εχει εκεινος που εδειξε ο αντ1

 6. antikeimenikos

  @pk
  Εγώ φίλε σου ανέλυσα 1-1 τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ φορολογικά βάρη στους αγρότες.

  Κατέβα λοιπόν στο δρόμο όπως κάνατε τότε και ψηφίσατε Τσίπρα…

  Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι για τους αγρότες, όχι γιατί δεν κάνετε αγώνες, αλλά γιατί όταν πάτε στην κάλπη ψηφίζετε σαν ΓΙΔΙΑ

  Όσο για τους δίκαιους αγώνες σας, είδαμε πως πλακωθήκατε με τους ναυτεργάτες απεργούς στην Κρήτη. Τέτοιοι είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.