Προφυλακιστέα κρίθηκαν τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της σπείρας διαρρηκτών που εξάρθρωσε προ ημερών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.
Πρόκειται για συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οικίες, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και περιοχή της Πέλλας.
Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την προφυλάκιση δύο ανδρών (46 και 36 ετών) και μιας 30χρονης γυναίκας. Ελεύθερος αφέθηκε ένας 19χρονος.
Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αγρινίου, της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα).
Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορούμενων και άγνωστων συνεργών τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τον Ιούνιο του 2024, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή της Πέλλας, διέπραξαν συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 117.150 ευρώ, 5.000 δολάρια, 150 χρυσές λίρες Αγγλίας και τιμαλφή-ρολόγια και λοιπά αντικείμενα, συνολικής αξίας -475.750- ευρώ.
Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, έχοντας διακριτούς ρόλους, δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες, επιλέγοντας διαμερίσματα πολυκατοικιών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία διερρήγνυαν, ενώ ενάλλασσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι έκαναν χρήση φορητών ασυρμάτων, τους οποίους είχαν συντονισμένους σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιπλέον φέρεται να προσέγγιζαν οικίες ηλικιωμένων και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου οι παθόντες να προστατευτούν από ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς ή υπερθέρμανσης, έπειθαν τους παθόντες να τοποθετήσουν τιμαλφή, κοσμήματα και χρήματα σε μαξιλαροθήκη και στην συνέχεια τα αφαιρούσαν.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν τα κλεμμένα αντικείμενα είτε για προσωπική χρήση, είτε τα μεταπωλούσαν σε κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους, στη Θεσσαλονίκη.