Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Προφυλακιστέος ο 65χρονος από το Θέρμο για ασέλγεια σε ανήλικη -“Πληρώνω την καλοσύνη μου”λέει

Προφυλακιστέος ο 65χρονος από το Θέρμο για ασέλγεια σε ανήλικη -“Πληρώνω την καλοσύνη μου”λέει

 Προφυλακιστέος κρίθηκε  ο 65χρονος από το χωριό του Θέρμου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Αστυνομία δικογραφία με κατηγορίες  κακουργηματικού χαρακτήρα  για κατάχρηση σε ασέλγεια και αρπαγή ανήλικης.

Η υπόθεση απασχόλησε το πανελλήνιο καθώς ο εν λόγω άνδρας φέρεται προ ημερών να έπεισε μέσω facebook ένα 17χρονο κορίτσι από την Κέρκυρα να εγκαταλείψει το σπίτι της και να την φιλοξενήσει στο δικό του.

Ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τρίτης απολογήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ανακριτή Αγρινίου έχοντας προηγουμένως λάβει τις προθεσμίες που προέβλεπε ο νόμος. Το κατηγορητήριο ωστόσο για το οποίο απολογήθηκε  στον Ανακριτή περιλάμβανε τελικώς  και την ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.  Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές Γρεβενών.

Ο 65χρονος που τυγχάνει πατέρας τριών παιδιών και παππούς  υποστήριξε στην απολογία του πως «πληρώνει» την καλοσύνη του και αρνήθηκε πως ασέλγησε στην 17χρονη για την οποία μάλιστα ανέφερε πως του παρουσιάστηκε ως 18χρονη. Είπε μάλιστα πως το ταξίδι της από την Κέρκυρα στο  χωριό του Θέρμου έγινε εν γνώσει της μητέρας της. «Περισσότερο ήθελε να την συμβουλεύσει κατόπιν πρόσκλησης της για την μουσική και το τραγούδι την,  επαγγελματική σταδιοδρομία της που αγαπά και ασχολείται. Να την στηρίξει ηθικά», υποστήριξε

Η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης για το κατηγορητήριο:

Ο εντολέας μου αρνείται ότι ενήργησε ασελγείς πράξεις στην 17χρονη που είχε συστηθεί από την αρχή της μεταξύ τους επικοινωνίας ως 18χρονη παραπλανώντας τον..
Οποιαδήποτε ενέργεια ανάγεται στην γενετήσια σφαίρα και αντικειμενικά προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς και την ηθών.
Δεν έλαβε χώρα οτιδήποτε μεταξύ τους.
Βρέθηκε προ τετελεσμένων ειδοποιήθηκε από την ίδια που αναχώρησε με τό ΚΤΕΛ Κέρκυρας να την παραλάβει μεταμεσονυκτίως.
Επικοινωνούσε από την αρχή και με την μητέρα της έχοντας γίνει σχεδόν οικογενειακός φίλος..
Μεριμνούσε μάλιστα μιλώντας με την πατέρα της που την αναζητούσε για την άμεση επιστροφή της .
Δεν γνώριζε ότι είχε να κάνει με ανήλικη.
Τον διαβεβαίωνε ότι γνώριζε η μητέρα της για την αναχώρηση της και ότι ήταν απολύτως καλά στην υγεία της.
Δεν ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή τον διαβεβαίωνε.
Είναι ό ίδιος πατέρας 3 παιδιών και παππούς.
Πληρώνει την αφέλεια ,ανθρωπιά ,καλοσύνη και φιλευσπλαχνία του.
Δεν υπήρξε εκ μέρους του ερωτική επιθυμία η πρόθεση .Ουδέποτε διανοήθηκε να την αγγίξει.
Άλλωστε έχει την ηλικία της εγγονής του.
Περισσότερο ήθελε να την συμβουλεύσει κατόπιν πρόσκλησης της για την μουσική και το τραγούδι την,  επαγγελματική σταδιοδρομία της που αγαπά και ασχολείται.
Να την στηρίξει ηθικά.
Δεν την άρπαξε  Δεν την απήγαγε. Δεν την αφαίρεσε από την επιμέλεια της μητέρας της η στήριξε την εκούσια διαφυγή της όπως κατηγορείται απλώς την φιλοξένησε 1ημέρα. .Το αντίθετο.
Τα ΜΜΕ γράφουν υπερβολές και ανακρίβειες.
Θα αποκαλύψει στην απολογία του συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την προηγούμενη ατομική και ερωτική ζωή της πού τού είχε εκμυστηρευτεί.
Για τις πολύ κακές σχέσεις της με την μητέρα της και τον πατριό της.
Αντιμετωπίζει ό ίδιος πρόβλημα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πιο συγκεκριμένα πολιομυελίτιδας ατροφία κάτω άκρου και ανικανότητας.

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
Συνήγ. υπεράσπισης

Για την προφυλάκιση:

Δέν θα αποδειχθούν οι κατηγορίες
Υπέρμετρη αυστηρότητα.
Εύκολη Οδός η προσωρινή κράτηση.

Ο εντολέας μου ΒΓ 65 ετών κατηγορούμενος για παράβαση τών άρθρων324 παρ1,2εδ β και 338παρ 1 εδ βΠΚ δλδ αρπαγή σνηλίκου και ασέλγεια κατ εξακολούθηση πού φέρεται ότι τέλεσε στίς 26.1.2019 κρίθηκε μετά τήν απολογία του προσωρινώς κρατούμενος με βάση το υπ’ αριθμ.2/2019 ένταλμα προσωρινής κράτησης τής κΑνακρίτριας Αγρινίου.
Μας άκουσε μία(1 )ολόκληρη ώρα η κΑντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου
Δεν νομίζω με τήν διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση πραγματογνωμοσύνη θα αποδειχθεί η ασέλγεια.
Περίπτωση αρπαγής Δέν υπάρχει.
Οπότε θα υποβληθεί αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης.
Αρκούσε η επιβολή περιοριστικών όρων για να εξασφαλιστεί η εμφάνιση του στό Δικαστήριο.
Έχει γνωστή μόνιμη διαμονή λευκό ποινικό μητρώο και Δεν είναι αντικειμενικά ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων.
Ιδιαιτέρως αυστηρή η απόφαση για έναν 65 χρόνο άρρωστο με κινητικό πρόβλημα που ενδεχομένως είναι αθώος, να λαμβάνει προκαταβολή ποινής.
Με το σύνηθες αιτιολογικό ότι αν αφεθεί ελεύθερος κρίνεται πολύ πιθανό θα διαπράξει και άλλα εγκλήματα στό μέλλον.
Πληρώνει για τήν αμέλεια ,τήν αφέλεια και καλοσύνη του.
Οι γονείς Δέν έσπευσαν αμέσως ώς όφειλαν να παραλάβουν αυθημερόν τήν θυγατέρα τους και η μητέρα κατά νόμον υπεύθυνη Δέν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
Ενδεικτικό τών αμφιβολιών της
Η προφυλάκιση (προκαταβολή ποινής)που κάμπτει το τεκμήριο αθωότητας, είναι ο εύκολος δρόμος η συνήθης επιλογή για τούς Ανακριτές στήν Ελλάδα παρά όσα προβλέπει η ΕΣΔΑκαι ο ΚΠΔΆρθρ.282,286.

ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Συνήγ.υπεράσπισης
Δικηγόρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.