Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Διήμερο εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Διήμερο εκδηλώσεων στο Αγρίνιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

afisa mera maias
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Πάτρας προσκαλεί σε διήμερο εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Αγρίνιο στις 12-13 Μαΐου. Πρόκειται για  θεματικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα, για τιμηθεί η μητέρα  και η «συμβολική μητέρας», η μαία.
Θέμα των εκδηλώσεων του διημέρου «Μαίες, Μητέρες, Οικογένεια, Συνεργάτες για πάντα» και « Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας, Μύθοι και Αλήθειες- ποια είναι η συμβολή της Πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικές θεματικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα.

Στο διήμερο αυτό θα γίνουν:

Παπαστράτειο Μέγαρο.
Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 19:15. Συνέντευξη.

Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 20:00. Θεατρική παράσταση «Πάμε;», κομεντί σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκενάζυ, η οποία έρχεται να φωνάξει “ΠΑΜΕ” σε όλες τις γυναίκες που αξίζει να κοιτούν στα μάτια την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Εσκενάζυ και Μαρία Βουδούρη.
Τον επίλογο της παράστασης ολοκληρώνει με μία ομιλία γύρω από την πρόληψη και ενημέρωση, η δημοσιογράφος-Διευθύντρια Λόγου κ Τέχνης UNESCO Πειραιώς κ Νήσων Κλέλια Χαρίση, τονίζοντας έτσι τη θερμή χειραψία ανάμεσα στην Επιστήμη και την Τέχνη, όταν μαζί πορεύονται πάνω στη σκηνή της ανθρώπινης Υγείας και Ύπαρξης ψιθυρίζοντας: ” Κοίτα δυνατά στο φως… γίνε της Ψυχής Παλμός…”
Την επόμενη ημέρα Σάββατο 13 Μαΐου (10:00 – 14:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας της Ελλάδας θα γίνει παρουσίαση ομιλιών σε σχέση με τα θέματα πρόληψης της υγείας, την συμβολή των επαγγελματιών υγείας και της μαίας στο πλαίσιο της Εφαρμογής της Μεταρρύθμισης της ΠΦΥ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των φορέων. Προ της έναρξης (09:45) θα δοθεί συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των επιστημονικών και άλλων φορέων.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Κυτταρολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” κος Π. Καρακίτσος και ο Διδάκτορας του ΕΚΠΑ, κος Α. Πουλιάκης.

«Καρκίνος Τραχήλου της μήτρας, Μύθοι και αλήθειες» για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με το τεστ Παπ και για την διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας και κυρίως της υγείας των γυναικών αλλά και ανδρών.

Θα ακολουθήσει Σεμινάριο Πιστοποίησης για Μαίες (14:00 – 18:00) 
-Αρχές δεοντολογίας για τη διαδικασία λήψης του Τεστ ΠΑΠ
-Τεχνικές λήψης του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος συμβατικά σε αντικειμενοφόρο πλάκα (πλακάκι) και σε υγρή φάση
-Αξιοπιστία και τρόποι μεταφοράς
-Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των:
6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Αγρινίου
Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Εφετείου Πατρών
ΠΕΔΥ Μονάδας Υγείας Αγρινίου
Επιστημονικοι Συλλογοι: Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός
Αιτωλοακαρνανία : Εθελοντική Ομάδα Μητρικού Θηλασμού- Μητρότητας
Αιτωλοακαρνανία: Μητέρες και Γυναίκες
Ομάδα υπογόνιμων ζευγαριών

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.