Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Δείτε live

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Δείτε live

Στη Βουλή ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες έξι βουλευτών και ακολούθως θα πάρουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ενδεχομένως, αν η διαδικασία ολοκληρωθεί νωρίς να ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και υπουργών εγγεγραμμένων στον κατάλογο, διαφορετικά οι ομιλίες τους θα συνεχιστούν αύριο Κυριακή.

powered by Rubicon Project
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση της Βουλής επρόκειτο να γίνει στις 6 αλλά αποφασίστηκε η αλλαγή κατά μία ώρα σε συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της ζέστης.

Η διαδικασία είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε live τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού χάρτη. Στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της νέας βουλής αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Πρώτη μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα

Με ενδιαφέρον, εντωμεταξύ, αναμένεται και η πρώτη «μάχη» Μητσοτάκη Τσίπρα, καθώς, αφού παρεμβληθούν οι ομιλίες των έξι βουλευτών, το λόγο θα πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει να κάνει μια μικρή παρέμβαση αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο τριήμερο αναμένεται να συγκρουστούν, να αντιπαρατεθούν, οι απόψεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για όλα τα μείζονα θέματα, όπως το καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, η οικονομία, το φορολογικό, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη, το πανεπιστημιακό άσυλο που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει με νομοσχέδιο που θα έρθει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.