Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Προϊστάμενος του Αγίου Αθανασίου Κατούνας και αρχιερατικός επίτροπος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σπ. Κελεπούρης

Προϊστάμενος του Αγίου Αθανασίου Κατούνας και αρχιερατικός επίτροπος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σπ. Κελεπούρης

Ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας και αρχιερατικός επίτροπος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σπ. Κελεπούρης με εντολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά την Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Ο π. Χρυσόστομος είναι γνωστός για τις δραστηριότητες και την προσφορά του στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σπ. Κελεπούρης (κατά κόσμον Θεόδωρος) γεννήθηκε στις 19/10/1987 στην Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας καταγωγή από Αετό Ξηρομέρου του Σπυρίδωνος Κελεπούρη και της Γεωργίας Ζέλου.

Απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Κατούνας συνέχισε μεταλυκειακές σπουδές στο Εκκλησιαστικό Ε.Ι.Ε.Κ. Πατρών στην ειδικότητα ¨Εκκλησιαστική και πολιτιστική κατάρτιση.

Κατέχει Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, European University EurAka – Switzerland στο τμήμα BSc in Orthodox Theology and Human Studies – Ορθόδοξη Θεολογία και Ανθρωπιστικές Σπουδές. Συμμετοχές σε πιστοποιημένα σεμινάρια Λειτουργικού και Ποιμαντικού περιεχομένου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Επίσης είναι φοιτητής του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο πρόγραμμα σπουδών ¨Σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό¨.

Γνώστης της Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής με Καθηγητή τον αείμνηστο Μουσικοδιδάσκαλο Απόστολο Παπαχρήστο. Κατέχει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές – ECDL-

Δημιουργός και Σχεδιαστής ιστοσελίδων και blog’s.

Τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις (2006-07) στον Στρατό Ξηράς (Πεζικό). Διακόνησε ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας αλλά και Κατηχητής σε Αγρίνιο (Ι.Ν. Αγ. Τριάδος) Κατούνα, Αετό και κομποτή Αιτ/νιας, έχοντας ευλογία από τον οικείο Μητροπολίτη. Μέλος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ως υπάλληλος στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας 106,3 fm. Στις 24 Ιανουαρίου 2016 έλαβε τον πρώτο βαθμό Ιεροσύνης του Διακόνου από τον νυν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Κατούνας διατέλεσε Αρχιδιάκονος του Μητροπολίτη κ. ΚΟΣΜΑ για τέσσερα συναπτά έτη.

Σήμερα διακονεί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας στο Ιδιαίτερο γραφείο του Μητροπολίτη. Στις 21 Ιανουαρίου 2020 έλαβε τον 2ο Βαθμό Ιεροσύνης του Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη μας αλλά και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο την ίδια ημέρα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ – katounanews.blogspot.com


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.