Τρίτη, Ιούλιος 16, 2019

Προκαλεί αίσθηση η παρέμβαση του Μητροπολίτη Κοσμά για το Μακεδονικό: κάνει λόγο για προδοτικές κινήσεις

Τι αναφέρει σε επιστολή συμπαράστασης προς τους 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, απέστειλε επιστολή προς τους 22 Μητροπολίτες που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν εκφράσει με κοινή επιστολή τους την έντονη ανησυχία τους για «την αμαύρωση της Ιστορίας της Μακεδονίας μετά την συμφωνία των Πρεσπών».
Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, εκφράζει «την συμπαράστασή του, συντασσόμενος στο πλευρό των Μητροπολιτών μαζί με τους Κληρικούς και όλους τους Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του» ενώ τους συγχαίρει για «την πατερική και ομολογιακή επιστολή, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας».
Η παρέμβαση του προκαλεί αίσθηση καθώς κάνει λόγο για προδοτικές κινήσεις

Η επιστολή έχει ως εξής:
Σεβασμιώτατοι άγιοι αδελφοί∙
Χαρά και αγνή εθνική υπερηφάνεια νοιώσαμε όταν, μέσα στις εορτές της χαράς του Δωδεκαημέρου, μελετήσαμε την πατερική και ομολογιακή επιστολή σας, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.
Ταπεινά επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, γιατί στις προδοτικές κινήσεις και ενέργειες που γίνονται στις ημέρες μας, εσείς υψώσατε την αγιασμένη και ηρωϊκή φωνή σας και βροντοφωνάξατε προς κάθε κατεύθυνσι ότι δεν πρέπει να επικυρωθή η συμφωνία των Πρεσπών.
Μιμηθήκατε τους αγίους, τους ήρωες, τους μάρτυρες Ιεράρχες που αγωνίσθηκαν και μαρτύρησαν για την απελευθέρωσι της Μακεδονίας μας και την διατήρησι της Ελληνικότητάς της.
Μας ενισχύσατε, μας στηρίξατε, μας χαρίσατε Πίστι και Ελπίδα για να πιστεύουμε στην διατήρησι της Ελευθερίας, της ενότητος και της δόξης της Μακεδονίας και όλης της Πατρίδος μας.
Όλοι μας, οι κληρικοί και οι πιστοί Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συντασσόμαστε μαζί σας και προσευχώμαστε υιϊκά να σας χαρίζη ο Κύριος υγεία, φωτισμό και δύναμι για να ομολογείτε πάντοτε την αλήθεια και να στηρίζετε τον γενναίο πιστό λαό της Ελληνικής μας Μακεδονίας.
Ευχόμαστε να χαρίση ο Κύριος ευλογημένο και πνευματικό το νέο έτος, αλλά και να φωτίση τους ιθύνοντες να σταματήσουν την παραχάραξι της Ιστορίας και την επιβολή της διαστροφής της, προς την Ελληνική μας νεότητα.
Με την αγάπη του Χριστού μας,
† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Αλλαγή τίτλου άρθρου

  Αντί του «προκαλεί αίσθηση» να βάλετε «επιφέρει ικανοποίηση» ως αρμόζει….

 2. ΓΟΧ

  Συγχαρητήρια στον επίσκοπο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
  Έρχονται εκλογές, προδότες!
  Σάς θυμόμαστε!

 3. Ανώνυμος

  ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. CHRISTOS

 4. Ανώνυμος

  Ασχολεισου με τα θεολογικα και ασε τα πολιτικα αρκετα εχεις αφησει ποσω το νομο χριστιανοταλιμπαν

 5. Αγρίνιο vs Χίος

  Από τα κηρύγματα μίσους στην εκτόνωση και το δάκρυ. Ευχόμαστε η μετάνοια του Μητροπολίτη να είναι ειλικρινής και ότι στο εξής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού και όχι του Καίσαρα! Εκκοσμικεύσατε την Εκκλησία του Χριστού, δημιουργώντας τέρατα. Σκανδαλίσατε το ποίμνιο, το καταστρέψτε ως τυφλοί οδηγοί που οδηγούν τυφλούς. Αφήστε την πολιτική για τους πολιτικούς! Κηρύγματα μίσους, φασιστικά κηρύγματα και εθνικές κορώνες στην Εκκλησία του Χριστού!!! Όξω αυτά και στα κρεβάτια σας!

 6. Πόπη

  Θεέ μου, έχεις ένα σωρό πληρεξούσιους επί της γης που τα έχουν κάνει μπάχαλο. Αυτοί οι τύποι Σε περιπαίζουν και ξεβάφουν το μεγαλείο Σου. Απάλλαξέ μας Κύριε από τα πιράνχας που έχουν αυτοχρειστεί εκπρόσωποί σου γιατί πολλές φορές μας προκαλούν εμετό.

 7. Ανώνυμος

  Σωστότατη παρέμβαση όπως αρμόζει σε έναν αξιότατο Ποιμενάρχη .

 8. Ανώνυμος

  Σωστότατη παρέμβαση όπως αρμόζει για έναν πανάξιο Ποιμενάρχη.
  Γρηγόρης Λουκάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.