Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Γιατί προκύπτουν φωτιές στο 4ο Γυμνάσιο, ξέρει κανείς;

Γιατί προκύπτουν φωτιές στο 4ο Γυμνάσιο, ξέρει κανείς;

Η απάντηση κάποιου καλοπροαίρετου στον τίτλο, αφού πρόκειται να δοθεί σε κάποιον που δημοσιογραφεί (ή/και δημοσιολογεί), λογικά θα πρέπει να είναι “μήπως ξέρεις εσύ να μας πεις;”.

Η ανταπάντηση θα ήταν “δεν είναι δική μου δουλειά, δεν είμαι ντετέκτιβ”. Παρά ταύτα μια υποψία την έχω και είναι απλούστατη. Η περιοχή στο ξεκίνημα των εργατικών του Ρηγανά είναι κέντρο διερχομένων και υπάρχουν τρεις μαζί εκπαιδευτικοί χώροι, όλοι αφύλακτοι.

Το βράδυ λοιπόν εύκολα εκεί αράζεις, πίνεις τις μπύρες σου ε, και κάπου εκεί, σου πέφτει ο αναπτήρας πάνω στο στουπί ή στο χαρτί και αυτό μπορεί να πάει μέσα στην αίθουσα με τα βιβλία, για παράδειγμα. Ή περνάς με την παρέα, θες να κάνεις μια αντράλα, βλέπεις χώρο αφύλακτο και δημόσιο, ε, μπαίνεις και την κάνεις. Τόσο απλά.

Το ερώτημα, όμως, δεν είναι τι λέω εγώ, που στην τελική είμαι απλά γονιός και με ενδιαφέρει. Το ερώτημα είναι τι λέει η Αστυνομία, ο δήμος, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι δικαστικές αρχές φυσικά.

Και παρότι είναι τρίτη ή τέταρτη φορά σε μια διετία που γίνεται κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχω δει κάποια πρόοδο στο… ψάξιμο ή κάποια ανακοίνωση για το θέμα. Ούτε από αστυνομικής πλευράς ούτε από ευρύτερης κοινωνικής.

Για παράδειγμα, φύλαξη είναι γνωστό ότι δεν μπορούμε να έχουμε. Αν προσλαμβάναμε δημοσίους υπαλλήλους να φυλάνε τα σχολεία είναι βέβαιο (ή σχεδόν βέβαιο) ότι βράδυ δεν θα έμεναν στον χώρο. Γιατί και πως είναι άλλο θέμα, συνδικαλιστικό.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Ξέρει κανείς αρμόδιος, γιατί προχθές έτρεχε πάλι η Πυροσβεστική να σώσει μια αίθουσα(ή και περισσότερες) στο 4ο Γυμνάσιο; Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα;

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.