Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Προς «Κοιλάδα Αχελώου»

Προς «Κοιλάδα Αχελώου»

Συνεχίζεται η προσπάθεια για να γίνει η Κοιλάδα Αχελώου «Τόπος Προορισμού»koilada_axeloou (4)Eίναι γνωστή για την απαράμμιλη ομορφιά της η περιοχή της Κοιλάδας Αχελώου που αποτελεί και το φυσικό όριο των νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Καρδίτσας.
Συνδυάζει το ορεινό και το υδάτινο στοιχείο του Αχελώου με τα καταγάλανα νερά του και τις παραλίες του. Χαρακτηρίζεται από τα πανέμορφα, καταπράσινα χωριά με την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της να χάνεται στα βάθη των αιώνων με την ύπαρξη αρκετών μνημείων που συνδέονται άμεσα και απτά με ιστορικά γεγονότα και ζωντανές παραδόσεις .Πρόκειται για περιοχή που προσφέρεται για εναλλακτικές ή ήπιες μορφές τουρισμού και τρόπους αναψυχής που συνδυάζουν τον τουρισμό υψηλής αισθητικής με την υπέροχη φύση.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κοιλάδας του Αχελώου και σε αυτές πρωτοστατεί ο Αντώνης Κοσσυβάκης που κατάγεται από το χωριό Μεγαλόχαρη της περιοχής και ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες. Προσωπικότητες μάλιστα από την Ευρώπη έχουν επισκεφθεί την Κοιλάδα του Αχελώου, έχουν μιλήσει σε ημερίδες για ανάπτυξη στο πλαίσιο προσπάθειας για την ανάδειξη και προβολή της.
Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε κάτι θετικό για την ανάδειξη της περιοχής καθώς η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας τοποθέτησε και αυτή πινακίδες με κατεύθυνση. Ο κ. Κοσσυβάκης εκφράζει ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο καθώς και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Δημήτρη –Τάκη Κουτρομάνο. Υπογραμμίζει πως η προσπάθεια συνεχίζεται για να γίνει η Κοιλάδα Αχελώου «Τόπος Προορισμού» και σημειώνει πως αναμένεται η ίδια ανταπόκριση από τις Αντιπεριφέρειες Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας καθώς και η τοποθέτηση πινακίδων στην Ιόνια οδό και στην Ε65.

koilada_axeloou (1)

koilada_axeloou (3)koilada_axeloou (5)koilada

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΓΑΡ

    Τώρα το Acheloos Valley θα γίνει όπως λέμε Sillicon Valley. Σε λίγο θα παράγονται εκεί προϊόντα και υπηρεσίες αντίστοιχες των του Sillicon Valley.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.