Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Προσφέρεται και για πεζοπορία η Ερμίτσα- δείτε ένα φωτογραφικό “οδοιπορικό” στην κοίτη του ποταμού

Προσφέρεται και για πεζοπορία η Ερμίτσα- δείτε ένα φωτογραφικό “οδοιπορικό” στην κοίτη του ποταμού

Toυ Γιάννη Γιαννακόπουλου 

Του Αγίου Χριστοφόρου σήμερα, πολιούχου της πόλης του Αγρινίου, και λόγω ότι ο Άγιος έχει σχέση με την διάβαση ανήμπορων πεζών σε ποτάμια ας “επισκεφθούμε” την γειτονική μας Ερημίτσα, το μικρό ποτάμι στα ανατολικά της πόλης.

Μετά τις φετινές εργασίες ενίσχυσης των εδράνων της γέφυρας της Νέας Αβώρανης συνεχίστηκε ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμιού για ένα χιλιόμετρο περίπου στα βόρεια αυτής. Ετσι αυτή έγινε ομαλή και με δεδομένο ότι το νερό αυτή την εποχή είναι ελάχιστο διευκολύνεται το περπάτημα μέσα στο ποτάμι.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα παλαιότερα χρόνια οι κοίτες των “ξερικών” ποταμών αποτελούσαν δρόμους πρόσβασης από τα πεδινά στο ορεινά και το αντίθετο.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και σας παραθέτω ένα μικρό βίντεο με συρραφή φωτογραφιών. Εχω αντιστοιχίσει και τα απομεινάρια των τριών νερόμυλων που υπήρχαν στο τμήμα αυτό κατά μήκος υδραύλακα κοντά στη δυτική όχθη του ποταμού.

Να παρατηρήσω ότι η περιοχή της Ερημίτσας είναι από τις ιδανικότερες για αξιοποίηση όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για το θαυμάσιο μικροκλίμα της. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η βιοποικιλότητα.

.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.