Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

“Κλαδί ελιάς” από τον Χ.Γαρουφαλή προς δημοπρασία υπέρ των Δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

“Κλαδί ελιάς” από τον Χ.Γαρουφαλή προς δημοπρασία υπέρ των Δομών Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

Ο διακεκριμένος ζωγράφος Χρήστος Γαρουφαλής συμμετέχει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Παναιτωλικός και ο Αχελώος TV με τον τηλεμαραθώνιο ενίσχυσης των Δομών Υγείας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, προσφέροντας στους διοργανωτές για δημοπρασία το έργο του “κλαδί ελιάς”- λάδι σε ξύλο, 19Χ45 εκ.

Τιμή: 1.700€, εκκίνηση από: 1.400€

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το εξαιρετικό αυτό έργο, μπορούν να στείλουν την προσφορά τους κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου την Κυριακή 31 Μαΐου από τις 19.30 έως και την ολοκλήρωσή του.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς της εκδήλωσης.

Ο Χρήστος Π. Γαρουφαλής γεννήθηκε το 1959 στο Αγρίνιο.

Καλλιτέχνης της γενιάς του ’90 ανήκει στην ομάδα των νεο-παραστατικών ζωγράφων. Η ομάδα διέπεται από την ιδέα της εμμονής στην παράσταση, επιχειρώντας να επαναφέρει στην εικόνα το αμφισβητούμενο κύρος της, την ολοκλήρωση και τελείωσή της.

Προσωπογράφος στα πρώτα χρόνια της δουλειάς του (1987-1990), στρέφεται (μετά το 1992) στην απεικόνιση αντικειμένων του καθημερινού λαϊκού βίου. Πρόθεσή του είναι να υποδηλώσει, συμπυκνωμένη σε σύμβολα, την ελληνική παράδοση, το ήθος και τις αξίες μιας εποχής που χάνεται ή που έχει ήδη χαθεί.
Έχει παρουσιάσει τις ζωγραφικές ενότητες “άμπελος”, “μήνες-μνήμες”, “καφές ελληνικός” και “ανθρώπων βλέμματα”.

Για το έργο του, μεταξύ άλλων, έχουν γράψει κείμενα σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης, όπως οι Ιστορικοί Τέχνης: Ελένη Βακαλό, Μανόλης Βλάχος, Όλγα Μετζαφού-Πολύζου, Αθηνά Σχινά, Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Βάσος Κουντουρίδης, Νίκος Αλεξίου. Επίσης: η Άννα Συνοδινού, ο Κώστας Σερέζης, οι λογοτέχνες: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μιχάλης Σταφυλάς, Δημήτρης Γιάκος, ο ποιητής Τάκης Αντωνίου, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου κ.ά.

Το έργο του συμπεριλαμβάνεται στο «Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών» (εκδόσεις Μέλισσα), ενώ έχει παρουσιαστεί από σημαντικές πολιτιστικές εκπομπές: «Συν & Πλην», «Συνεικόνες», «ΡΙΚ-τηλεόραση», «ΕΤ3- ραδιόφωνο», κ.α.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 10 ατομικές εκθέσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο), ενώ συμμετείχε σε περισσότερες από 65 ομαδικές σε: Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ηνωμ. Πολιτείες, Αγγλία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ιαπωνία.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.).

Το 2003 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου. Το 2005 κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων “Άμπελος – Οίνος” με αποκλειστική επιλογή έργων του. Από το 2013 είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.