Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή κατασκεύασε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και τις πρόσφερε στον δήμο

Μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή κατασκεύασε το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και τις πρόσφερε στον δήμο

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου προκειμένου να παραλάβει προστατευτικές μάσκες  για τον COVID 19 οι  οποίες κατασκευάστηκαν στο εργαστήριο του Τμήματος  Πληροφορικής. Πρόκειται για 30 μάσκες τύπου PRUSA οι οποίες έχουν την έγκριση του Υπουργείου Υγείας και του ΠΟΥ.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον νέο κορωνοϊό ,οι εκπαιδευτικοί του τομέα Πληροφορικής 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου  συμβάλλουν με τον πιο καινοτόμο τρόπο στη μάχη εναντίον του δημιουργώντας προστατευτικές μάσκες μέσω 3D εκτυπωτή.

Η δράση αποφασίστηκε με συμφωνία και στήριξη του κ. Παπαναστασίου Γεωργίου Δημάρχου Αγρινίου. Οι πρώτες μάσκες είναι έτοιμες και η παραγωγή ανέρχεται σε 30 και θα προσφερθούν  δωρεάν στα Δήμο Αγρινίου ο οποίος θα τις αξιοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Το σχολείο δεσμεύτηκε ότι ,τέλος Σεπτεμβρίου ,θα παραδώσει 70 εβδομήντα ακόμη μάσκες.

Οι εκπαιδευτικοί αφού διερεύνησαν τις δυνατότητες δημιουργίας της μάσκας , προχώρησαν στην προμήθεια των πρώτων υλών και ξεκίνησαν την 3D κατασκευή της . Το μοντέλο προστατευτικής μάσκας που επέλεξαν είναι της Prusa Printers που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub η οποία προωθεί το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

Σήμερα ο κ. Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου παρέλαβε τις τριάντα πρώτες μάσκες και ευχαρίστησε τον Διευθυντή και τους Καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής για τη γενναιόδωρη  προσφορά: «Η πράξη σας είναι πολύτιμη. Ενέργειες όπως αυτή ενισχύουν τη συνοχή της κοινωνίας και μας υπενθυμίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμη της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημαντική προσπάθεια  που κάνετε στο σχολείο σας. Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και με όπλο την επιστημονική σας κατάρτιση κατασκευάσατε σε τριασδιάστατο εκτυπωτή  μάσκες για την προστασία των εργαζομένων μας.Όλοι ευχόμαστε να μη χρειαστεί να  τις χρησιμοποιήσουμε ωστόσο η πρωτοβουλία σας είναι αξιέπαινη και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αθ. Φλωρόπουλος οι μάσκες καλύπτουν  όλες τις προδιαγραφές και μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν κατασκευαστεί ακόμη 70 για τις ανάγκες του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αγάπη μονο

    Κάποια χρονια πριν, ο τότε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και πρωθυπουργός σήμερα…έβγαλε σε διαθεσιμότητα 2500 χιλ καθηγητές και 18000 μαθητές χωρίς αντικείμενο…που αναγκαστικά θα πήγαιναν στην ιδιωτική εκπαίδευση….για να μην ξεχνιόμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.